CN Flex
Image default
Internet

5 gratis programma’s om WAV naar MP3 te converteren

In dit artikel zullen we de beste 5 gratis programma’s zien om WAV naar MP3 te converteren. Dankzij deze programma’s kunt u dit formaat op een zeer eenvoudige manier converteren, zelfs in batches, afhankelijk van de software die u gaat gebruiken. U kunt onder andere ook veel audiogerelateerde opties wijzigen, zoals bitrate, ID3-tags, samplefrequentie en vele andere dingen. We hoeven alleen maar uit te zoeken wat deze software is en waartoe ze in staat zijn, zodat u degene kunt kiezen die het meest geschikt lijkt voor de conversie van audiobestanden.

1. Free WAV MP3 Converter

Free WAV MP3 Converter is zonder twijfel een van de beste gratis programma’s om WAV naar MP3 te converteren. Met deze software kunt u zelfs een enkel bestand of een set bestanden nemen en deze naar het uitvoerformaat converteren. En u kunt ook enkele opties instellen, zoals de samplefrequentie en natuurlijk de bitrate. De programma-interface is zowel intuïtief als grafisch mooi, en het is echt opmerkelijk aangezien dit een volledig gratis programma is. Ten slotte heeft u met Free WAV MP3 Converter tal van extra opties om een ​​conversie van hoge kwaliteit te bereiken.

2. Shuangs WAV to MP3 Converter

In onze lijst met de 5 beste gratis programma’s om WAV naar MP3 te converteren, neemt Shuangs WAV to MP3 Converter een prominente plaats in. En de reden is te wijten aan het feit dat je met deze software de bovengenoemde bestanden in batches kunt converteren en, zoals in het vorige geval, de GUI-interface zo goed is gemaakt dat het zelfs voor beginnende gebruikers gemakkelijk te gebruiken is. Er moet ook aan worden toegevoegd dat u ook elke uitvoerparameter kunt wijzigen, behalve de bitsnelheid: misschien is dit precies de enige echte limiet van deze software, waardoor deze een positie in de ranglijst verliest.

3. Isg WaveSqueezer

Isg WaveSqueezer is de derde software in onze lijst met de beste gratis programma’s om WAV naar MP3 te converteren. We zijn ervan overtuigd dat je dit programma erg leuk zult vinden, omdat het je een heleboel opties biedt met betrekking tot de uitvoer, daarom vooral handig voor het verkrijgen van een conversieresultaat op hoog niveau: je kunt de ID3-tags, de bitsnelheid bewerken en talloze conversies gebruiken om verschillende soorten MP3-bestanden te verkrijgen, bijvoorbeeld mono of stereo van verschillende kwaliteiten. Het programma ondersteunt onder meer batchconversie en is, zoals gewoonlijk, zeer eenvoudig te gebruiken.

4. Hamster Free Audio Converter

Het is misschien niet zo professioneel als zijn neven, maar Hamster Free Audio Converter is nog steeds een heel leuk programma om WAV-bestanden naar MP3 te converteren. Vooral omdat het conversieprofielen heeft die al zijn geoptimaliseerd voor apparaten zoals BlackBerry, Apple, HTC en natuurlijk Samsung, en omdat je hiermee de WAV ook kunt converteren naar andere audioformaten, zoals MP3. Bovendien zijn de conversiebewerkingen erg eenvoudig en erg snel, en je kunt ook parameters wijzigen zoals de bitrate, de samplefrequentie en vele andere prikkelende dingen.

5. FreeStar Free WAV MP3 Converter

We sluiten ons artikel over de beste 5 gratis programma’s om WAV naar MP3 te converteren met FreeStar Free WAV MP3 Converter. Zelfs deze software blijkt in feite uitzonderlijk eenvoudig en snel te gebruiken: vooral omdat het met zijn minimale interface er echt voor zorgt, met weinig grafische hoogstandjes maar met veel aanpasbare opties, zoals de bitsnelheid, de bemonsteringsfrequentie, de audiokanalen enzovoort. Helaas is de optie met betrekking tot batchverwerking niet beschikbaar in de gratis versie.

Als u geen software op uw computer wilt installeren, raden we u aan de gratis online wav naar mp3 converter te gebruiken. Je kunt WAV naar MP3 converteren met AnyConv.