CN Flex
Image default
Gezondheid

De meest voorkomende tennisblessures

Hoewel tennis geen contact sport is, is de kans op blessures wel aanwezig. Je lichaam krijgt aardig wat te voorduren door al het draaien, springen en impulsief allerlei bewegingen maken. Als je eenmaal een verkeerde beweging gemaakt heb en een blessure opspeelt is het vaak einde verhaal. De gevolgen zij desastreus, maar verschillen gelukkig per geval. Iedereen kent vast wel iemand die een blessure heeft opgelopen tijdens het tennissen. Als je weken, maanden, jaren of misschien zelfs wel nooit meer kan spelen is dat geen leuke ervaring. De meest voorkomende blessures worden door mij in dit artikel beschreven. Zo weet je waar je op moet letten en hoe je een blessure kan herkennen 

De enkel
Als eerst is er de enkel. Dit gewricht is heel gevoelig voor blessures. Veel draai bewegingen hebben invloed op je enkel en hij slaat makkelijk dubbel. Een verstuikte enkel is de meest voorkomende blessure bij tennissers. Vaak ontstaat een verstuikte enkel doordat je teveel op de buitenkant van je voet land en hij dubbel klapt.

Achillespees
Hoewel deze blessure niet heel vaak voorkomt, is het één van de meest pijnlijke blessures. Deze blessure komt vaak bij oudere mensen voor. Naarmate je ouder wordt gaat de kwaliteit van de Achillespees achteruit. Zo ontstaat tendinopathie.

De knie
Je draait, je springt en je zet je af. Dit doet allemaal een beroep op je knie. De knie is één van de meest complexe gewrichten van het lichaam. Er zitten namelijk kruisbanden die er voor moeten zorgen dat je bovenbeen en je kuitbeen goed op elkaar blijven zitten. Hiernaast is er de meniscus die ervoor moet zorgen dat de klappen van het springen worden opgevangen. Deze kunnen allemaal scheuren of beschadigd raken door een verkeerde beweging. Zorg er daarom voor dat je niet alleen het juiste tennisracket hebt, maar dat je ook de juiste k swiss tennisschoenen hebt.

https://www.kctennis.nl/