Denkt u bij de naam Boston Butt meteen aan de kont van een varken? Met u zijn er veel anderen mensen die dit beeld hebben. Niets is echter minder waar. Boston Butt is het bovenste deel van de varkensschouder en wordt gesneden met een stukje schouderblad. Waar de naam dan vandaan komt? Een butt, is een houten vaatje dat in Boston werd gebruikt om varkensvlees in te bewaren en vervoeren. Hoewel we het vlees tegenwoordig op andere manieren vers houden, is de naam altijd hetzelfde gebleven. Boston Butt is het meest geschikt om pulled pork mee te maken. Dit vlees mag niet ontbreken tijdens uw volgende barbecueavond. Bestel uw Boston Butt én andere soorten vlees zoals spareribs en Picanha bij een online leverancier zoals Beef&Steak. Met genoeg geduld bereidt u de lekkerste Boston ButtLijkt het u heerlijk om binnenkort zelf Boston Butt te gaan bereiden op de barbecue? Dan hebben wij een belangrijke tip voor u: heb altijd geduld. Dit heerlijk malse vlees is op zijn lekkerst wanneer het langzaam gegaard is op een barbecue of in een oven. Het principe werkt eigenlijk hetzelfde als bij draadjesvlees. Door de langzame garing op lage temperatuur verandert het aanwezige collageen in gelatine. Hierdoor wordt het vlees zo zacht dat u het gemakkelijk met twee vorken uit elkaar trekt. Denk er wel aan dat de temperatuur van het vlees niet boven de 120 graden Celsius mag uitkomen. Voor het maken van pulled pork moet u minstens 6 uur uittrekken. Heeft u echter een groot stuk vlees? Dan kost het meer tijd, soms wel 16 uur. Het duurt even, maar dan heeft u ook wat! En zoekt u nog naar lekker vlees om uw barbecue avond compleet te maken? Met Picanha en verschillende soorten spareribs zit u sowieso goed. Met deze tips wordt uw Picanha vlees overheerlijkOverheerlijk vlees hoeft niet lastig te zijn. Gaat u binnenkort voor het eerst Picanha vlees bereiden op de barbecue? Dan kunnen we u één ding alvast garanderen: het wordt overheerlijk. Ook is het goed om te weten, dat Picanha eenvoudig is om te bereiden. U gaart het eenvoudig op de barbecue of in de oven. Het belangrijkste waar u op moet letten, is de temperatuur. Deze mag niet te hoog zijn. De ideale temperatuur is tussen de 160 en 170 graden Celsius. Om het vlees nóg lekkerder te maken, kerft u het vetkapje diagonaal in het vlees en bestrijkt dit met olijfolie. Dit geeft extra veel smaak aan het vlees. U plaatst de vleeskant boven het vuur en draait het stuk pas om als het bijna klaar is. Bij een kerntemperatuur van 55 graden Celsius is de Picanha klaar. Nog één tip: bestel uw Picanha, Boston Butt, spareribs of andere soorten vlees bij een specialist als Beef&Steak. Hier ontvangt u altijd vlees van de allerbeste kwaliteit. |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- Koeien in de stal Elke ochtend worden we rustig wakker en lopen naar beneden voor een heerlijk ontbijtje. Vooral aan het begin van de dag nemen wij veel zuivel op...
- Topaanbieders van Nederlandse hondenverzekeringen Er zijn in Nederland een aantal aanbieders van hondenverzekeringen. De bekendste drie zijn Petplan, Ohra en Proteq. Petplan Petplan is de grootste aanbieder van hondenverzekeringen...
- Ongediertebestrijding Maarssen lost het op Ongediertebestrijding Maarssen is nou niet perse het eerste waar je op zit te wachten. Nou ja, je kijkt er in ieder geval niet naar uit...
- Snoekonderlijn maken Uiteraard kan je makkelijk een bundel van stalen snoekonderlijnen kopen. Deze onderlijnen komen soms met haak en al direct visklaar. Dit is waarschijnlijk ook de...
- Chip hond registreren: zo doe je dat Iedere hond in Nederland moet voorzien zijn van een chip waar een uniek nummer aan gekoppeld is. Dit nummer zorgt ervoor dat de kenmerken van...