CN Flex
Image default
Dieren

Koeien in de stal

Elke ochtend worden we rustig wakker en lopen naar beneden voor een heerlijk ontbijtje. Vooral aan het begin van de dag nemen wij veel zuivel op in ons lichaam door middel van eten en drinken. We beginnen met een heerlijk koud glas met melk. Terwijl we verder drinken pakken we een snee brood waar we het romige boter op smeren. Op de boter smeer je ook nog eens een laag pindakaas, wat een genot!  

Terwijl je het glas leegdrinkt en je boterham opeet denk je natuurlijk niet opeens aan de koeien in de wei. Eigenlijk moet dit wel. Zonder de koeien hadden wij nooit melk gehad, het vloeibare stof waar veel voedingsmiddelen mee wordt geproduceerd. Melk van een koe bevat 4% vet waar naast melk, vooral boter uit voortkomt. In het koude weer van Nederland staan de koeien veelal binnen. Kan dit eigenlijk wel of moet er iets aan gedaan worden? Grote bedrijven hebben soms wel meer dan duizend koeien herbergen. Hoe meer koeien een boer heeft, hoe minder ruimte er overblijft om rond te grazen. Hoe erg het ook klinkt, in realiteit valt dit heel erg mee volgens veel boeren. Zeker in deze moderne tijd zijn de stallen veel beter voor de koeien geworden. Er zijn goede matrassen en er is geen sprake meer van een harde beton maar een rubberen coating voor de poten.  

Daarnaast is de persoonlijke koe verzorging ook zeer belangrijk. Als de koeien schoon zijn, is de stal ook schoon genoeg om in te verblijven. Met een koeborstel wordt het verzorgen van de koeien makkelijker doordat zij zichzelf kunnen schoonmaken. Door de schone omgeving voelen de koeien zich beter en is er meer rust in de stal. Via www.wijsmanhandelenadvies.nl kan je veel producten aanschaffen wat het verblijf binnen een stal aangenamer maakt voor de koeien. 

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/