CN Flex
Image default
Bedrijven

Waarom akoestische panelen zo belangrijk zijn

Wanneer op een kantoor meer mensen aan het werk zijn is het belangrijk dat het personeel zich kan concentreren op het werk. Helaas wordt het personeel van bedrijfskantoren vaak gezien als bijna overbodig, de winsten van een bedrijf worden immers gemaakt op de werkvloer.

Een fabriek produceert goederen uit basismateriaal en verkoopt het eindproduct. Op de werkvloer is de productie even belangrijk als de kwaliteit. Er worden bij de meeste fabrieken dan ook regelmatig steekproeven genomen om die kwaliteit te controleren.

Bij het kantoorpersoneel is productie minder belangrijk. De hoeveelheid brieven, rapporten en verslagen zijn immers afhankelijk van de geproduceerde producten en de vraag naar documentatie.

Daar staar tegenover dat de kwaliteit van de geproduceerde documenten heel hoog moet zijn. Een boekhouding is alleen goed wanneer er absoluut geen fouten in voorkomen. Productiestatistieken zijn alleen nuttig wanneer die volkomen correct zijn.
De inkopers van de basismaterialen en de verkopers van de eindproducten hebben een goede en veilige werkplek nodig om hun werk goed te kunnen doen.

 

Geluidsoverlast.

Medewerkers in gesprek, telefoons die maar blijven overgaan, de geluiden van liftenen zelfs het getik op toetsenborden kan al storend werken en het verloop van het dagelijkse werk verstoren. 

In een industriële omgeving kunnen luide machines gehoorschade veroorzaken, losliggende draden en kabels kunnen ernstige ongevallen tot gevolg hebben.

Overdadige geluiden op de werkplek moeten zo veel mogelijk tegengegaan worden om het storende en schadelijke effect ervan te voorkomen. Eenvoudige akoestische panelen kunnen al een besparing opleveren binnen de economie van een bedrijf wanneer er alleen op de kantoren mee gewerkt wordt. Maar ook in de industriële omgeving kunnen akoestische panelen helpen gehoorschade en ongevallen te voorkomen
Hoewel verschillende oplossingen geschikt zijn in verschillende omstandigheden, zijn er vele manieren om ruis te verminderen en de akoestiek te verbeteren.

Om te beginnen zal het toevoegen van akoestische panelen aan de muren van een open kantoorplan of callcenter ongewenste ruis absorberen om comfortabele geluidsniveaus te bereiken.

Overlast voorkomen.

Het integreren van akoestische panelen in een kantooromgeving biedt zowel geluidsregeling als een esthetisch aantrekkelijke uitstraling voor elke omgeving. Het voegt bijvoorbeeld een authentieke en creatieve sfeer toe aan de werkruimte.

Akoestische plafond panelen passen op standaard hangende plafondroostersystemen en zijn een eenvoudige manier om de akoestische kwaliteit van de ruimte te verbeteren zonder gebruik te maken van muurruimte.

Voor industriële omgevingen kan de eenvoudige toepassing akoestische schuimpanelen in een productieruimte schadelijke geluidsniveaus aanzienlijk verminderen en de spraakverstaanbaarheid op de productievloer helpen verbeteren.

Veiligheid gaat verder.

Kabelmanagement als onderdeel van de algemene verbetering en beveiliging van industriële en administratieve werkruimten is ook belangrijk. Geluidsoverlast en werkvloer vervuiling zijn de twee meest belangrijke oorzaken van bedrijfsongevallen in Nederland.
Kabelgoten in vloeren en muren, en natuurlijk als onderdeel van de akoestische wandpanelen zijn daarom een gegeven voor volledige kabelmanagement.

De voordelen van akoestische panelen in een kantoor-omgeving; vermindering van geluidsoverlast en verbetering van de werksfeer.
In de industriële omgeving komt daar bovendien nog een beperking van de toegankelijkheid bij. Personeel dat niet aanwezig hoort te zijn rond een machine zal de panelen als storend ervaren. De vaste medewerkers zullen snel wennen aan de beperkingen, ze zijn immers ’thuis’ op hun werkplek.

Benieuw wat Human Office voor u kan betekenen? Neem dan direct contact op. 

https://www.humanoffice.nl/