CN Flex
Image default
Beauty en verzorging

Verschillende soorten sauna’s

Niets is zo ontspannend als een bezoek aan de sauna. Steeds meer landgenoten kiezen dan ook voor hun eigen sauna, zodat ze thuis kunnen genieten wanneer ze maar willen. Ben je ook op zoek naar een sauna voor thuis? Dan zul je moeten kiezen tussen verschillende soorten, elk met hun specifieke eigenschappen en voordelen. Maar wat zijn de verschillen tussen de soorten sauna’s en welke is aangepast je woon- en leefomstandigheden?

Finse sauna

Een van de populairste sauna’s is ongetwijfeld de Finse sauna of  ‘opgietsauna’ genoemd. Deze sauna wordt opgewarmd door lavastenen over te gieten met heet water. In een klassieke Finse sauna schommelt de gemiddelde temperatuur tussen de tachtig en honderd graden. Dat doet je extra transpireren waardoor alle (giftige) afvalstoffen worden afgevoerd. Door een saunabezoek maak je ook meer witte bloedlichaampjes aan. Dat versterkt op zijn beurt je immuunsysteem en verhoogt je natuurlijke weerstand. Pauzeer na een kwartiertje door de frisse lucht op te zoeken. Een te lang verblijf in de hitte van de sauna kan uitdroging veroorzaken.

Finse sauna kopen

Een Finse sauna kopen doe je best online. Dat is ook het geval met een SpaPro. Online vind je de grootste keuze met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vaak wordt daags na je bestelling alles netjes thuis geleverd.

Kruidensauna

Heb je vooral nood aan geestelijke ontspanning? Dan is een kruidensauna iets voor je. Dit is dé  sauna tegen stress. De reinigende kruiden zoals munt, tijm en rozemarijn zorgen voor de nodige mentale rust. De kruidensauna is met zijn zeventig graden minder heet dan de Finse sauna.

Infrarood sauna

De temperatuur in een infrarood sauna schommelt tussen de 35 tot 60 graden. Bij dit soort sauna wordt door warmte-elementen in plaats van warme licht.  Deze infraroodstralers werken rechtstreeks in op je lichaam. Deze straling verbetert je bloedcirculatie en doorbloeding. De infraroodsauna is uitstekend voor je spieren en gewrichten en versnelt de genezing van allerlei blessures.

Sauna met zoutkristallen

Kan het in de sauna voor jou niet heet genoeg zijn? Dan is een sauna met zoutkristallen zeker iets voor jou. Hier wordt de ruimte verwarmd tot gemiddeld zeventig graden. Zoutkristallen reinigen de lucht, en dat is uitstekend voor je luchtwegen. Verkleint je risico op verkoudheden, griep (influenza) corona en bronchitis.

Stoomcabine

Combineert een hoge luchtvochtigheid van 98 procent met een gemiddelde temperatuur van 45 graden. Samen met de hete lucht maken etherische oliën je luchtwegen weer vrij, en je huid wordt grondig gereinigd. De stoomcabine is uitstekend tegen vermoeidheid, stress en stijve en pijnlijke spieren.

 

Gerelateerde artikelen

Lift in je gezicht

Schoonheidssalon Alphen aan den Rijn kan je helpen om je ware schoonheid te laten zien

Een traplift biedt meer toepassingsmogelijkheden