CN Flex
Image default
Auto's en Motoren

Het positieve effect van de snelheid meten van een auto op de verkeersveiligheid

U ziet het steeds vaker op de weg, een display dat de snelheid kan meten van een auto. Waarom hangt dit apparaat daar en hoe kunt u deze in uw wijk halen? Mensen maken zich steeds meer zorgen om de verkeersveiligheid in woonwijken. Steeds vaker komen er auto’s voorbij gereden met een roekeloze snelheid. Niet alleen werkt dat angst op bij ouders, maar ook stopt het oudere generaties om naar buiten te gaan om een blokje om te fietsen of wandelen. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Door de snelheid te meten van een auto in de straat met behulp van snelheidsdisplays, wordt het gedrag van deze roekeloze bestuurders aangepast. Het voordeel van de display? De bestuurder krijgt er geen boete van.

De verschillende beschikbare snelheidsdisplays

De snelheidsdisplays zijn te herkennen aan hun vierkante scherm. Zodra een auto richting dit bord rijdt, zal het de snelheid meten van deze specifieke auto. Hierdoor wordt de bestuurder sneller bewust van zijn rijgedrag. Er zijn twee verschillende snelheidsdisplays. Een geeft de exacte snelheid weer in cijfers op het scherm. Deze cijfers zijn vervolgens groen, oranje of rood gekleurd. Dit geeft aan of de snelheid correct is of niet. Een andere vorm van een snelheidsdisplay is het bord met de smiley. Deze geeft niet de snelheid exact weer, maar drukt simpelweg in een groene, blije smiley of een rode, teleurgestelde smiley uit of de auto een goede snelheid heeft.

Schaf eenvoudig uw display aan

In steeds meer wijken is een snelheidsdisplay gewenst. Gelukkig zijn deze via Actime, gelegen in Helmond, te huren of te kopen. Wilt u een display die nauwkeurig de snelheid kan meten van uw auto of heeft uw wijk genoeg aan de smiley variant? De experts van dit verkeersveiligheidsbureau helpen u op weg met het vinden van het juiste product voor uw wijk. Zo kan jong en oud weer veilig op straat fietsen, lopen of spelen.

https://www.actime.nl/diensten/snelheidsdisplays/