CN Flex
Image default
Aanbiedingen

Registreer en behoud overzicht over de wet- en regelgeving van jouw organisatie

Registreer en behoud overzicht over de wet- en regelgeving van jouw organisatie

Weet jij wat er van jouw organisatie wordt verwacht op het gebied van wet- en regelgeving? Het kan lastig zijn om hier volledig inzicht in te krijgen, vooral wanneer deze voortdurend veranderen. Het is belangrijk om te weten welke wet- en regelgeving van toepassing is op jouw bedrijfsactiviteiten, locatie(s) of organisatie. Met behulp van een register kan je dit bijhouden. In deze blog leggen we uit hoe je een overzicht creëert en hoe je snel kan zien wat relevant is voor jouw organisatie zonder onnodige informatie.

 

Houd overzicht

Een register van Pharius creëren is niet alleen handig om de wet- en regelgeving op te volgen. Het helpt ook om overzicht te behouden. De hoeveelheid wetten en regels kan overweldigend zijn, en het is niet altijd duidelijk welke van toepassing zijn op jouw organisatie. Door alle wet- en regelgeving in een overzicht bij te houden, zorg je ervoor dat er geen wetten vergeten worden en voorkom je problemen achteraf.

 

Tijd is geld

Het beheren van een register kan veel tijd in beslag nemen. Het is daarom belangrijk dat het overzichtelijk blijft. Een wijzigingsoverzicht waarin alleen relevante wijzigingen worden weergegeven, kan hierbij helpen. Op deze manier hoef je niet zelf alles uit te zoeken en bespaar je tijd en moeite. Het wijzigingsoverzicht geeft je de essentiële informatie over de veranderingen die van invloed zijn op jouw organisatie.

 

Informatie bij de hand

Het is belangrijk om snel inzicht te krijgen in de juiste vereisten. Wanneer je een register bijhoudt, is het handig om met één klik een samenvatting te krijgen van de wet- en regelgeving in begrijpelijke taal. Dit kan je helpen om de vereisten te begrijpen en om aan te tonen dat jouw organisatie voldoet aan de wet- en regelgeving. Met deze krachtige samenvattingen wordt het makkelijker om de wet- en regelgeving te begrijpen, wat altijd gunstig is wanneer er vragen komen vanuit werknemers, klanten of certificerende instellingen.

 

Hulpmiddel voor jou

Een register is niet alleen handig voor degenen die verantwoordelijk zijn voor het bijhouden van wet- en regelgeving, maar het kan ook dienen als een hulpmiddel voor alle medewerkers binnen de organisatie. Door als organisatie toegankelijk te zijn voor informatie over welke wet- en regelgeving van toepassing is, kan je medewerkers zich bewust maken van de verantwoordelijkheden die ze hebben. Dit kan bijdragen tot een veiliger werkomgeving, omdat medewerkers beter geïnformeerd en op de hoogte zijn van de regels en wetten binnen jouw organisatie.

Een register bijhouden kan tijdrovend zijn, maar het brengt vele voordelen met zich mee. Door het bijhouden van de relevante wet- en regelgeving, kan je voorkomen dat je onbedoeld wetten overtreedt en ben je beter in staat om aan te tonen dat jouw organisatie voldoet aan de wet- en regelgeving. Met behulp van samenvattingen en wijzigingsoverzichten, is het mogelijk om snel inzicht te krijgen in wat relevant is voor jouw organisatie. Het is niet alleen handig voor de verantwoordelijken van de wet- en regelgeving, maar het kan ook dienen als een hulpmiddel voor alle medewerkers binnen jouw organisatie. Door het bewustzijn van ieders verantwoordelijkheden te vergroten, draagt het bij aan een veiliger werkomgeving en een betere naleving van de wet- en regelgeving.

 

https://www.pharius.eu/