CN Flex
Image default
Aanbiedingen

8 tips voor een strak hoeslaken om je matras

Gebruik een onderlaken onder een hoeslaken

Een hoslaken kan gaan schuiven door een gebrek aan wrijving, vooral bij zachtere materialen zoals Egyptisch katoen of zijde. Om dit tegen te gaan kunt u een onderlaken met een ruwere structuur onder het hoeslaken leggen. De extra wrijving zou de wrijving moeten verhogen, zodat uw hoeslaken niet wegglijdt.

Hoe meer warmte u hebt, hoe hoger de wrijving, dus zoek warmer hoeslaken zoals flanel of fleece. Als u echter een gevoelige huid heeft of gevoelig bent voor oververhitting, kunt u hieronder een andere optie proberen.

Probeer de bovenste hoeken eerst om te doen

Een andere truc om uw dekens op hun plaats te houden is om eerst de bovenste hoeken op te maken wanneer u uw bed opmaakt. Ga eerst naar de bovenkant van uw bed en leg de hoes op beide hoeken van uw matras. Ga dan naar de onderste hoeken.

De bovenste hoeken zijn meestal het moeilijkst om de hoeslaken overheen te trekken, dus als dat eenmaal gebeurd is, zou het gemakkelijker moeten zijn om de onderste bedhoeken te bereiken en de matras strak naar beneden te trekken. Dit kan bij de maten hoeslaken 180×200, 200×200 of 200×220

Gebruik matrashoeken bij je hoeslakens

U kunt ook vloerkleedhoeken gebruiken om uw hoeslakens  op zijn plaats te houden. Vloerkleedhoeken zijn handvatten onder de vier hoeken van een vloerkleed om beweging te voorkomen. U kunt deze handige antislip vloerkleedhoeken vinden in een ijzerhandel, en kiezen voor exemplaren die op elk type oppervlak kunnen worden gebruikt. Leg ze onder uw beddengoed op elke hoek voor een stevige pasvorm.

De bedoeling is dat ze op een bed hetzelfde effect hebben als op een tapijt en uw hoeslakens strak gespannen houden.

Gebruik hoeslaken hangers

Net als hun broek equivalent, zijn deze bretels bedoeld om uw hoeslaken stevig op zijn plaats te houden. Je klemt de bretels aan je lakens en zet ze vast aan je matras, boxspring of lattenbodem. Eenmaal op hun plaats, houden ze uw lakens op hun plaats.

Als u nog meer zekerheid voor uw overtrekken wenst, kunt u bretels kopen die er kriskras onder liggen en ze nog steviger vastzetten.

Probeer hoeslakens met elastische banden

Rekbanden zijn een andere nuttige tip om uw hoeslaken  vrij van beweging te houden. Als je ze nog nooit hebt gebruikt en je denkt aan gigantische elastieken, dan is dat in wezen wat ze zijn. Afhankelijk van het type dat u koopt, hebt u er een met een vergrendelingsmechanisme of een eenvoudige band die u over het hoeslaken wikkelt om het op zijn plaats te houden.

Veiligheidsspelden aanbrengen in je hoeslaken

Als u nog steeds niet kunt voorkomen dat uw beddengoed wegglijdt, kunt u overwegen het vast te spelden. Veiligheidsspelden zijn handig voor tal van alledaagse dingen, waaronder het op het bed houden van hoeslakens.

Als u deze methode gebruikt, is het belangrijk om ze goed vast te spelden. Het is verstandig om ze vast te spelden met de druk van het laken waaraan wordt getrokken, en niet ertegen, zodat u voorkomt dat de speld verbuigt of verzwakt.

Rits de hoeslakens

Een lakenset met rits is ook het proberen waard als je nog steeds geen geluk hebt; dit type hoeslaken staat hoog aangeschreven als het gaat om dingen op hun plaats houden, vooral voor kinderbedden. Dit type hoes heeft een boven- en onderkant met rits die om uw matras zit en alles goed op zijn plaats houdt. Deze worden ook beschouwd als een populaire keuze voor mensen die het verschonen van hunhoeslaken gemakkelijker willen maken.