CN Flex
Image default
ZZP

Urenregistratie ZZP brengt geld in het laatje

Het bijhouden van uren is een taak die bijna niemand leuk vindt, maar dat betekent niet dat het niet hoeft worden gedaan. Een goede urenregistratie bijhouden is zelfs verstandig, want het kan je geld opleveren. Urenregistratie voor ZZP is niet ingewikkeld, in deze blog lees je meer hierover.

Wat houdt urenregistratie ZZP in?

Als bedrijf moet je het aantal uren dat in het bedrijf is geïnvesteerd bijhouden. Door dit tijdmanagement begrijp je de bestede tijd in deze periode en waaraan deze tijd besteed is. Deze informatie kun je verder verwerken in de dienstregeling.

Gegevens correct bijhouden

Je kunt al beginnen met het bijhouden van gegevens zodra je het bedrijf hebt opgestart. Ook als je nog niet bekend bent bij de Kamer van Koophandel moet je al gewerkte tijd voor jezelf noteren. Als je je bedrijf in augustus aanmeldt bij de Kamer van Koophandel, is de voorbereidingstijd belangrijk. Dit zijn de uren die je besteedt aan het opbouwen van uw bedrijf.

Belastingtechnische voordelen van urenregistratie ZZP

Tijdregistratie is niet verplicht, maar wel verstandig. Wanneer het project of de taak tot een eind komt kunt je het tijdschema gebruiken om een ​​kostengrafiek voor de klant te berekenen. Als je de inhoud en het tijdstip van voltooiing duidelijk kunt aangeven schept dit vertrouwen. Ook kun je op basis van deze gegevens het uurtarief aanpassen, zodat je meer kunt verdienen met minder werkuren. Naast deze voordelen biedt de registratie ook belastingtechnische voordelen. (Voldoende) uren registratie kunnen constateren dat je een échte ondernemer bent, en zeker geen amateur. Dan kom je in aanmerking voor verschillende belastingtechnische voordelen. Gebruik urenregistratie als ZZP’er en betaal minder inkomstenbelasting.

https://keeping.nl/urenregistratie-zzp