CN Flex
Image default
Bedrijven

Hoe los je hooikoorts op zonder gebruik te maken van medische hulpmiddelen?

Hooikoorts is een van de meest voorkomende allergiën in Nederland. Rond de lente en begin zomer is het tijd voor deze allergie om actief te worden en daarmee meerdere Nederlanders lastig te vallen met hoestbuien, snotneuzen en waterige ogen. Het hebben van hooikoorts kan zeer vervelend zijn en ervoor zorgen dat je sommige plaatsen liever niet bezoekt. Je ziet daarom vaker dat mensen die hier last van hebben minder vaak plekken bezoeken waar veel pollen in de lucht hangen. Denk hierbij aan bossen , velden met bloemen en andere plekken die men dan liever mijdt.

Wat kan je er tegen doen?

Om te beginnen is het heel moeilijk om hooikoorts in een keer op te lossen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat dit iets is wat jaarlijks blijft terug komen in bepaalde periodes. Om hier een oplossing in te vinden is daardoor vrijwel onmogelijk. Wat je wel kan doen is voorkomen dat het erger wordt en dit kan op meerdere manieren gedaan worden. Ten eerste kun je gebruik maken van geneesmiddel om de klachten te verminderen en daarmee minder last te hebben van de allergie. Ten tweede kun je ervoor kiezen om plekken te mijden en hierdoor minder last te hebben van hooikoorts allergie in het algemeen. Ten derde en als laatste kun je ervoor kiezen om bepaalde technieken aan te leren die klachten door hooikoorts sterk kunnen verminderen.

De buteyko techniek toepassen op hooikoorts allergie

Het toepassen van een bepaalde techniek om daarmee klachten van hooikoorts te verminderen is niet een nieuw iets. Al jaren lang wordt er gebruik gemaakt van bepaalde technieken die hierin verandering kunnen brengen en daardoor de klachten verminderen. Wat te doen tegen hooikoorts ? is daardoor een veel voorkomende vraag waar een grote groep mensen op zoek is naar antwoorden.