CN Flex
Image default
Winkelen

Horloges van nu

De rol van horloges in de oorlog

Tijdens de eerste wereldoorlog kon nog lang niet iedereen zich een zakhorloge veroorloven. Officieren hadden deze vaak al wel, maar de eenvoudige soldaat had geen geld om er een aan te schaffen. Groot nadeel ondervonden de officieren wel van het zakhorloge t.o.v. de horloges van nu. Het was makkelijk te verliezen en het kostte relatief veel tijd om hem tevoorschijn te halen en de tijd af te lezen. Toen er lopende de oorlog veel officieren omkwamen in de oorlog, werden hun plaatsen ingenomen door de soldaten. Doordat deze geen uurwerk hadden ontstonden er veel problemen rondom het afstemmen van aanvallen met andere onderdelen van het leger.

 

Het horloge als oorlogsuitrusting

Het leger besefte dat het verstrekken van horloges belangrijk was om aanvals- en verdedigingsplannen correct uit te voeren. Zij gingen dus over tot het uitdelen van horloges aan de officieren. Deze horloges waren in massa geproduceerde, goedkope exemplaren die echter wel betrouwbaar waren.  De militairen moesten hun polshorloges aan de linker pols dragen. Ervan uitgaande dat de meesten rechtshandig waren, zouden schokken aan de rechterhand meer voorkomen. Toen de oorlog voorbij was mochten de officieren uit het Europese en Amerikaanse leger het horloge houden. Dit heeft eraan bijgedragen dat de polshorloges ineens zeer populair werden.

 

Het hedendaagse horloge

Na die eerste wereldoorlog werd het horloge verbeterd. Er zijn nu talloze uitvoeringen, maten, vormen en kleuren te koop. Ook vind je ze in prijsklassen van laag tot hoog. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar een Guess horloge dames een kwalitatief horloge voor een betaalbare prijs. Omdat de eerste goed werkende horloges uit Zwitserland kwamen, is het Zwitsers uurwerk nog steeds befaamd. Er zijn nog steeds talloze merken die hun oorsprong hebben liggen in dit land en de beste horloges worden daar nog steeds met de hand gemaakt. Het horloge is niet meer weg te denken en ondergaat nog steeds grote ontwikkelingen. Al zijn door het ontstaan van de smartphones ook meer mensen die hem niet meer dragen.

http://www.watchr.nl

Gerelateerde artikelen

Aktetas voor dames en heren

Diesel horloges sale

Voordeel behalen uit glas