CN Flex
Image default
Vervoer en transport

Waarom is een steunpoot essentieel voor de aanhangwagen?

Het rijden met een aanhanger brengt een aantal regels met zich mee. Deze regels zijn in de wereld geroepen om de veiligheid van de weggebruikers te waarborgen. Een aanhangwagen heeft bepaalde onderdelen die volgens de regels er moeten zijn, maar er zijn ook onderdelen die essentieel zijn om de aanhanger goed te kunnen gebruiken. Een steunpoot is een voorbeeld van een essentieel onderdeel voor de aanhanger. Verder in deze blog wordt beschreven wat een steunpoot is en waarom dit onderdeel essentieel is.

Wat is een steunpoot?

Een steunpoot is bevestigd op kippers om te voorkomen dat de aanhanger zal kantelen. Een steunpoot zorgt voor stevigheid bij het neerzetten van de aanhangwagen. Dit houdt in je de aanhanger makkelijk neer kan zetten als je de aanhanger niet gebruikt. Een steunpoot wordt gebruikt voor aanhangers, maar ook voor caravans, trailers en campers. Er zijn verschillende partijen die dit product aanbieden om los te kopen. Veel aanhangwagens die je koopt hebben deze steunpoot al bij geleverd.

Draagvermogen

Een belangrijk punt om rekening mee te houden voor de steunpoot is het draagvermogen. Het is belangrijk om te weten hoeveel een steunpoot aankan op het gebied van draagvermogen. Dit is belangrijk voor het gebruik van een caravan, maar voor een aanhanger is dit ook het verhaal. Als je een te hoog gewicht zet op de aanhanger kan het zijn dat de steunpoot kapot gaat, wat er dus voor zorgt dat de aanhanger kantelt en op die manier kunnen je spullen ook kapot gaan.

Een kantelbare steunpoot?

Het is ook mogelijk om een steunpoot aan te schaffen die een mechanisme heeft om te kantelen. Dit kan ideaal zijn voor aanhangwagens, en in het bijzonder aanhangers die worden gebruikt in de bouwsector. Deze kantelbare steunpoten geven je de mogelijkheid om spullen makkelijker in te laden. Deze kantelbare steunpoten zijn makkelijk te bedienen met een trekknop die veert.

Accessoires steunpoot

Naast de steunpoot zelf is het ook handig om bepaalde accessoires aan te schaffen voor de steunpoot. Zo kun je denken aan de bevestigingsplaten en klemmen. Om een steunpoot te bevestigen is het handig om deze platen te hebben. Voor losse steunpoten is het handig om klemmen aan te schaffen voor de bevestiging. Een neuswiel is naast een steunpoot ook een ideaal en essentieel onderdeel voor de aanhanger. Met dit wiel zorg je ook voor balans en stevigheid, en daarbij kan je de aanhangwagen makkelijk verplaatsen zonder de auto te gebruiken. Een neuswiel en steunpoot kunnen ook samen. Zo kan je de steunpoot gebruiken voor het staan, en de neuswiel voor het gemakkelijk bewegen en bevestigen op de auto.

https://www.aanhangeronderdelenshop.nl/

Gerelateerde artikelen

Leuk idee!

Taxi Waalwijk

Regel makkelijk internationaal transport