CN Flex
Image default
Particuliere dienstverlening

Wat u misschien zou verbazen over zonne-energie

U bent waarschijnlijk bekend met enkele van de vele voordelen van zonne-energie, zoals schone hernieuwbare energie, lagere elektriciteitsrekeningen en weinig onderhoud. Maar je zult misschien verrast zijn om een paar aanvullende feiten te leren over zonne-energie en het unieke karakter van deze energiebron.

De zon is de meest voorkomende energiebron ter wereld

Zonlicht is zo overvloedig dat de aarde in slechts één uur genoeg zonlicht ontvangt om een jaar lang aan de elektriciteitsbehoefte van de hele wereld te voldoen. Helaas hebben we vandaag niet de middelen om het volledige potentieel van de zon te benutten om aan onze energiebehoeften te voldoen, maar elke nieuwe zonne-installatie brengt een stap dichterbij.

Zonne is de snelst groeiende vorm van energie

Zonne-energie groeide wereldwijd met 23% in 2021, waardoor het een van de snelst groeiende vormen van energie is die vandaag beschikbaar zijn. Het installatiegemak van zonnepanelen en de relatief kleine eisen hebben geleid tot een enorme groei in zowel residentiële als commerciële installaties. Dit betekent dat er veel oudere panelen verwijderd moeten worden, want de technische innovatie stopt niet. Lees hier meer over het verwijderen van zonnepanelen.

Zonnepanelen kunnen uw dak daadwerkelijk beschermen

De meeste traditionele dakbedekkingsmaterialen zijn zeer gevoelig voor weersomstandigheden zoals harde wind, regen, hagel en zelfs schade door zonlicht. Fabrikanten van zonnepanelen daarentegen testen de panelen rigoureus om extreme weersomstandigheden te weerstaan, waaronder harde wind, zware sneeuwval en zelfs hagel die mogelijk een dak zou kunnen beschadigen. Wanneer zonnepanelen zijn geïnstalleerd, kunnen ze een beschermingslaag op uw dak bieden.

Ook interessant: Benieuwd naar de problemen die kunnen optreden? Kijk dan eens naar https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/isolatiefout-zonnepanelen.

U kunt overtollige energie terugverkopen aan het net

Als uw energieleverancier nettometering aanbiedt, kan de overtollige energie die uw systeem opwekt dan uw huis of bedrijf verbruikt, worden terugverkocht aan uw nutsbedrijf als krediet. Die tegoeden worden vervolgens toegepast op uw elektriciteitsrekening wanneer uw systeem geen elektriciteit produceert en u energie van het net moet halen.

 

https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/garantie-zonnepanelen