CN Flex
Image default
Architectuur

Waarmee kan je een moodboard maken?

Een moodboard is een verzameling van plaatjes of afbeeldingen die vertellen welke stijl, inrichting of kleuren je wilt combineren met elkaar als het gaat om het inrichten van een woning. Je kan ook een moodboard maken met afbeeldingen of teksten die vertellen over je dromen en je wensen, dingen die later graag zou willen bereiken. Interieurarchitecten, kledingontwerpers en interieurstylisten willen vaak een moodboard maken om zo inzicht te krijgen in de stijl of de kleuren die er in het interieur of de kleding terug komen. Ze gebruiken een moodboard om zo aan jou duidelijk te maken hoe de inrichting of de kleding er uit komt te zien.

Verschillende manieren

Een moodboard is op veel verschillende manieren te maken. De meest ouderwetse manier is om wat tijdschriften te pakken, een A4tje, een schaar en lijm of plakband. Uit de tijdschriften kun je veel verschillende stijlen halen. In woonbladen staan vaak ook verschillende kleurstaaltjes die je kan gebruiken om de kleuren aan te geven. Om je moodboard nog wat meer te laten spreken, kun je ook nog echte planten blaadjes gebruiken of bijvoorbeeld wat riet. 

Digitaal of online

Tegenwoordig is het online of digitaal maken van een moodboard ook erg populair. 1 van de meest gebruikte app is Pinterest. Je kan super veel plaatjes verzamelen en verschillende stijlen vinden. In pinterest kan je een online moodboard maken, zo hou je makkelijk overzicht en hoef je niet met een schaar en lijm aan de gang. 

Heb je geen pinterest of heb je geen idee hoe dit werkt? Kies dan voor het gebruiken van een teken app op je laptop of tablet en ga op zoek naar plaatjes op Google. Zo kun je makkelijk online een moodboard maken en kan je het altijd weer makkelijk terug vinden of presenteren aan andere mensen.

 

Gerelateerde artikelen

Waarom je een mobiele slotenmaker moet huren