CN Flex
Image default
Aanbiedingen

Waarom moet ik afval scheiden?

Afval scheiden is belangrijk, maar het scheiden van gevaarlijk en niet-gevaarlijk afval is van vitaal belang. Gevaarlijk afval vereist een speciale behandeling en gevaarlijk afval in niet-gevaarlijke containers kan ernstige problemen veroorzaken. Aangezien speciale verwerking vaak duurder is, wilt je geen geld verspillen door ongevaarlijk afval in containers met gevaarlijk afval te gooien.

Terwijl sommige afvalstoffen, zoals herbruikbaar plastic of organisch afval, van enig nut kunnen zijn, kan afval zoals gevaarlijke metalen en glas niet worden gerecycleerd en moet het dus naar verafgelegen plaatsen worden afgevoerd. Afvalscheiding maakt dit proces gemakkelijker en minder omslachtig. Zo kan het organische afval worden gebruikt in de vorm van compost of voor het maken van flessen en kan het niet-bruikbare afval worden afgevoerd naar gebieden aan de rand van de stad en daar diep worden begraven of worden verbrand om vervuiling en schade aan het milieu te beperken. Dit bevestigt ook dat het afval legaal wordt verwijderd met toestemming van het afvalverwerkingsbedrijf en dat de wegen en paden vrij van afval zullen zijn.

Goed voor het milieu

Volgens een studie van Project Drawdown kan recycling tussen 2020 en 2050 de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) met 5,5 – 6,02 gigaton verminderen. Aangezien gerecycled afval omgezet word in nieuwe producten, is er een belangrijk verband tussen recycling en afval. Dit verband helpt de klimaat inspanningen van de wereld te ondersteunen nu we gerecycleerde materialen gebruiken. Het is dus daarom van belang dat iedereen daarop zou moeten letten, zodat de aarde schoner wordt.

Container huren Rotterdam

Er zijn veel soorten containers te huur, in verschillende maten. Het is belangrijk om goed te weten welke materialen in welke container toegestaan zijn voordat je er een huurt. Als je in de drukke stad woont zoals Rotterdam, dan kan het lastig zijn om zelf naar een milieupark te rijden, dan kan je beter eens kijken op container huren Rotterdam.

https://010afvalcontainers.nl/container-huren-rotterdam/