CN Flex
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van textiel?

Misschien denkt u bij professionele schoonmaakmiddelen al snel aan bijvoorbeeld een vloerreiniger of allesreiniger. Maar voor de textielhygiëne in uw bedrijf heeft u ook professionele reinigingsproducten nodig. Want het maakt voor de wasresultaten namelijk uit of u een huishoudelijk wasmiddel of juist professionele wasmiddelen gebruikt. Maar wat is het verschil?

De samenstelling van professionele wasmiddelen is vaak net even anders dan de samenstelling van huishoudelijke wasmiddelen. Waar bij huishoudelijk wasmiddelen soms al een bleekmiddel, ontvetter of enzym bij het wasmiddel in zit, zijn dit soort componenten vaak aparte wasmiddelen bij de professionele wasmiddelen. Zo kan er beter gedoseerd worden en het juiste middel bij het type vlek worden ingezet. Want werkkleding is vaker meer vervuild dan gewone kleding. Denk aan de overalls van automonteurs. Maar ook aan lastige bloedvlekken in uniformen in het ziekenhuis. Dan is het belangrijk om voor een (enzymatisch) professioneel wasmiddel te kiezen dat goed eiwitten en vetten af kan breken.

Professionele wasmiddelen zijn veel efficiënter en krachtiger dan gewone wasmiddelen. Ook omdat de was sneller schoon en gedesinfecteerd moet zijn. Waar bij een normale was soms wel uren kan draaien moet de professionele was vaak binnen het uur klaar zijn. Bovendien zijn professionele middelen geschikt om zowel handmatig te doseren of automatisch te doseren. En zijn de middelen geschikt om te wassen bij temperaturen tussen de 30-90°C.

Er zijn verschillende professionele wasmiddelen voor textielhygiëne zoals:

  • Hoofdwasmiddelen: Het type materiaal en de kleur is van belang om het juiste wasmiddel te kiezen. Gaat u bijvoorbeeld microvezel wassen of juist katoen. Is het donkere of bonte kleding? En moet de kleur beschermd worden? Voor elk type kleding/materiaal is er wel een speciaal hoofdwasmiddel.

  • Bleekmiddelen: Bevatten stoffen om wasgoed weer wit te maken. Let op dat u dit alleen voor witte was gebruikt.

  • Wasverzachter: De naam zegt het al. Als u wasverzachter toevoegt aan uw was dan voelt de was zacht aan. Een wasverzachter legt een beschermend laagje om de stof en heeft een antistatisch effect. Vaak is er een parfum aan wasverzachters toegevoegd. Waardoor de was lang lekker blijft ruiken. Het is belangrijk om geen wasverzachter bij handdoeken en sportkleding te gebruiken. Want wasverzachter zorgt ervoor dat de stof minder goed vocht op kan nemen.

Hoe krijg ik vlekken uit slijtvaste werkkleding?

Met speciale waskrachtversterkers zoals vlekkenzout en vuil- en vetoplossers krijgt u makkelijk vlekken uit uw werkkleding. Volg altijd de instructie op de verpakking en op het label van uw kleding.

Speciale wasmiddelen

Er zijn speciale professionele wasmiddelen bijvoorbeeld voor het waterdicht impregneren van uw werkbroeken. Gebruik altijd een special wolwasmiddel als u wol gaat wassen. Er zijn zelfs speciale wasmiddelen voor micovezeldoeken of moppen.

 

https://facilitytradegroup.nl