CN Flex
Image default
Aanbiedingen

Hoe kiest u voor een duurzame bedrijfsdeur?

In het streven naar duurzaamheid binnen gebouwen wordt vaak gefocust op energie-efficiëntie, materiaalgebruik en recycling. Echter, een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien maar wel cruciaal is, is de bedrijfsdeur. Deze deuren, ook bekend als roldeuren of industriedeuren, hebben invloed op energieverbruik, veiligheid en milieu-impact. Laten we nader bekijken waarom de duurzaamheid van overheaddeuren van belang is en hoe u deze kunt verbeteren.

1. Energie-efficiëntie: Een fundamenteel aspect

Een slecht geïsoleerde overheaddeur kan leiden tot warmteverlies in de winter en warmteopname in de zomer, wat resulteert in hogere energiekosten en een grotere ecologische voetafdruk. Investeer daarom in deuren met goede isolatie en overweeg dubbel glas voor natuurlijk licht zonder warmteverlies.

2. Materialen en productie: De keuze voor duurzaamheid

Het gebruik van gerecyclede materialen en duurzame productiemethoden draagt bij aan de duurzaamheid van overheaddeuren. Kies voor deuren vervaardigd met aandacht voor duurzaamheid, bijvoorbeeld door hergebruikte grondstoffen en overweeg te kiezen voor een producent die deuren in de regio of uw land produceert voor een milieuvriendelijke keuze.

3. Levensduur en onderhoud: Voor langdurige duurzaamheid

Kies overheaddeuren die bestand zijn tegen slijtage en corrosie en zorg voor regelmatig onderhoud om de levensduur te verlengen. Vervang defecte onderdelen en smeer bewegende delen om optimale prestaties te behouden. Zo kan een bedrijfsdeur jaren mee gaan.

4. Energiebesparing in gebruik

Een goed geïsoleerde deur is heel fijn, maar als deze onnodig lang open staat, verliest u veel energie. Denk voor u een nieuwe deur kiest ook na over het gebruik van uw deur. Zo kunt u veel energie besparen door een loopdeur toe te voegen of door voor een snellere automatische sluiting te kiezen. Zo voorkomt u dat de deur onnodig geopend is en gaat er minder energie verloren.

5. Circulair bouwen: Een toekomstgerichte benadering

Overweeg de circulaire aspecten van uw deurkeuze. Kies voor deuren met minimale bouwkundige eisen, zoals de Compact deur van Rolflex, die gemakkelijk gedemonteerd en opnieuw elders gemonteerd kan worden. Handig als uw pand de komende jaren verbouwd wordt. De Compact deur wordt grotendeels in Nederland geproduceerd met gebruik van gerecyclede grondstoffen uit de regio. 

Investeer in duurzaamheid

De duurzaamheid van uw overheaddeur heeft invloed op energie-efficiëntie, levensduur, veiligheid en milieu-impact van uw gebouw. Kies daarom voor deuren met goede isolatie, gemaakt van duurzame materialen en onderhoudsvriendelijk. Op deze manier draagt u bij aan een groenere toekomst voor uw gebouw en onze planeet, terwijl u kosten bespaart op lange termijn. 

Kijk voor meer informatie over de Compact deur op www.rolflex.com

 

https://www.rolflex.com/nl/