Cn-flex

Wat is Douglas hout nu precies?

Douglas hout komt uit Noordwest Europa. Het is een duurzame houtsoort die erg sterk is, zelfs als het onbehandeld is. Daarom wordt het ook in veel toepassingen gebruikt. Plus, door deze kenmerken is het een milieuvriendelijker alternatief voor geïmpregneerd Vuren bijvoorbeeld. Bij deze houtsoort wordt ook een hoge duurzaamheid bereikt, maar pas nadat er schadelijke stoffen zijn toegevoegd aan het hout. Douglas hout gaat onbehandeld ongeveer 15 jaar mee, afhankelijk van de toepassing. Een nadeel is wel dat het kan vergrijzen onder weerstinvloeden, maar daar zijn dan ook weer oliën voor die dat zoveel mogelijk voorkomen. Een andere reden dat het zo vaak gebruikt wordt, is dat het eenvoudig te bewerken is. Daarom is dit hout ideaal om bijvoorbeeld te gebruiken voor tuinhuizen, overkappingen, schuttingen en nog veel meer.

Wordt Douglas hout zomaar gekapt?

Nee, ook hier zijn strenge Europese regels aan verbonden. Tuinhout Compleet haalt het Douglas hout gewoon uit Europa. Zij garanderen de duurzaamheid van het hout, doordat ze dit inkopen bij PEFC-gecertificeerde zagerijen. Zij verkopen dit hout ook nog eens in verschillende kleuren. Zij hebben Douglas hout in onder andere de volgende uitvoeringen beschikbaar:

  • Planken
  • Balkhout
  • Schaaldelen
  • Zweeds rabat
  • Terrasdelen
  • Vellingdelen

En nog veel meer natuurlijk. Zij bieden daarnaast nog een goede service aan. Enkele voorbeelden van de uitstekende service van Tuinhout Compleet zijn een snelle levering in 10 werkdagen, ze denken echt met u mee over de toepassing van het Douglas hout en ze bieden maatwerk oplossingen.

Douglas hout wordt steeds populairder in Europa

Het wordt al veel geplant in Frankrijk en Duitsland bijvoorbeeld. Het groeit van nature sowieso in Noordwest Europa en Scandinavië. Maar jaarlijks worden vele bomen geplant voor de kap van het hout. Zo wordt de houtkap binnen de perken gehouden en wordt de ecologie van de omgeving niet aangetast. De uitstraling van het hout zorgt voor de enorme populariteit, samen met de duurzaamheid en sterkte van het hout. Wilt u hier ook van genieten? Dan kunt u de gewenste uitvoeringen makkelijk bestellen in de webshop van Tuinhout Compleet.