CN Flex
Image default
Woning en Tuin

Verschillende soorten cirkelzagen

U wilt een cirkelzaag kopen, maar waar vindt je nou een geschikte cirkelzaag? Een cirkelzaag kopen hoeft niet lastig te zijn het is vooral belangrijk om te weten wat je wil kopen.  Weten wat je wil kopen vraagt om de nodige kennis. Een cirkelzaag is eigenlijk een verzamelnaam voor alle producten die zagen door middel van een cirkelzaagblad. Dit betekend dus dat er veel verschillende soorten cirkelzagen verkrijgbaar zijn met allemaal een andere functie. En dan zijn al deze soorten cirkelzagen ook nog eens verkrijgbaar bij verschillende fabrikanten. Lastig? Voor meer informatie over verschillende soorten cirkelzagen kunt u naar onze website cirkelzaagkopen.nl gaan.

Hieronder vindt u in het kort een aantal verschillende soorten cirkelzagen.  Bij iedere cirkelzaag wordt in een paar zinnen uitleg gegeven over de functies en de toepasbaarheid van het apparaat.

230 V handcirkelzaag

De 230 V handcirkelzaag is eigenlijk de basis geweest in de wereld van de cirkelzaag. Handig voor het netjes recht afzagen van plaatmateriaal. Door gebruik te maken van een geleiderail was het mogelijk om nog preciezer en sneller stukken plaatmateriaal te zagen. Een 230 V handcirkelzaag met gemiddelde kwaliteit is al verkrijgbaar voor een paar honderd euro.

Accu handcirkelzaag

De snelgroeiende verbetering in techniek gaf mogelijkheden voor de handcirkelzaag. Neem nou de accu’s. De capaciteit van de accu’s is flink toegenomen in een aantal jaar. Door de komst van de L-ion accu’s was het daarom ook mogelijk om zwaardere machines zoals handcirkelzagen te voeden.

Afkortzaag

De handcirkelzaag was handig voor het recht afzagen van plaatmateriaal, maar toch ontbraken er een aantal functies. Bijvoorbeeld voor een meubelmaker was een verfijnde precieze zaagsnede benodigd. De kwaliteit die hier werd gevraagd kon de simpele handcirkelzaag met al zijn functies niet leveren. Dit was het moment dat de afkortzaag werd uitgevonden. De afkortzaag bestond uit een frame met de benodigde functies voor het afmeten en bevestigen van hout. Aan dit frame is een arm bevestigd die in verbinding staat met een cirkelzaagblad. Door het handvat van de arm naar beneden te halen zaagt het cirkelzaagblad door het te zagen materiaal.

Zaagtafel

De voorgaande ontwikkelingen hadden geleidt tot de nodige functies. Toch was er voor de bouw een krachtige machine nodig. Een zaagtafel die zonder moeite grote eiken balken kon zagen. Deze machine werd ook wel een zaagtafel of zaagmachine genoemd. Doordat deze machine op krachtstroom werkte kon hij een hoge zaagcapaciteit behalen. De cirkelzaagtafel is zeker een must have in de bouw en levert de nodige kracht bij het zagen van grote partijen platen.

Mocht u meer willen weten over de soorten cirkelzagen, dan kunt u altijd eens kijken op onze website cirkelzaagkopen. Onze website verteld u alles over de verschillende soorten en merken cirkelzagen.

http://www.cirkelzaagkopen.nl