CN Flex
Image default
Woning en Tuin

Houd de zon buiten met screens

Zonneschermen bieden bescherming tegen de warmte van de zon. Het blijft lekker koel in huis omdat de zon uw woning niet kan opwarmen. Er zijn veel verschillende soorten zonwering zoals knikarmschermen, markiezen, rolluiken, shutters en screens. De screens worden voor uw ramen geplaatst en houden zo de warmte van de zon tegen. Op deze manier warmt de zon uw woning niet op maar blijft het lekker koel.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van een screen is dat u van binnenuit wel naar buiten kan kijken maar van buiten-uit niet naar binnen. U heeft veel privacy met de screens. Ze zijn ook gemakkelijk bij uw woning aan te passen doordat ze in verschillende kleuren en uitvoeringen komen. Het enige nadeel van een screen is dat als u ze voor het raamkozijn heeft laten plaatsen dat u het raam niet tegelijkertijd open kunt hebben. Hierdoor kan er geen fris windje door uw woning heen waaien.

Verschillende bedieningen

Het doek van de screen glijdt tussen twee geleiders omhoog en naar beneden. Om optimaal van het zonwerende effect te genieten worden de geleiders aan de buitenkant van uw kozijnen geplaatst. De bediening van het doek is in verschillende varianten te verkrijgen. Zo heeft u keuze uit een handmatige bediening door middel van een optrekband. De screens zijn ook te verkrijgen met een elektrische bediening. De elektrische bediening is er in meerdere varianten zoals een wandschakelaar of een afstandsbediening. Heeft u meerdere screens laten plaatsen, dan is een afstandsbediening de beste optie, u laat kunt alle schermen tegelijkertijd laten zakken.

Prijzen

De gemiddelde prijzen voor een screen liggen rond de €160,- en de €280,- per m². Dat is afhankelijk van de kleur, materialen en het bedieningssysteem. Voor exacte prijzen kunt u terecht bij een zonwering specialist bij u uit de buurt.

 

Bron: Screensite.nl

http://www.screensite.nl/amsterdam/

Gerelateerde artikelen

Dakisolatie levert veel op

Verschillende soorten cirkelzagen

Vloer egaliseren wordt door steeds meer huishoudens gedaan