CN Flex
Image default
Woning en Tuin

Flexibel rookkanaal bij HGB-Trading

In Nederland is tegenwoordig in elke woning wel centrale verwarming aangelegd. Zodoende kunnen we er in de winter lekker warmpjes bij zitten. Er zullen niet veel woningen meer zijn met een open haard, allesbrander of houtkachel. Hierdoor is ook een flexibel rookkanaal nog weinig te vinden. Maar ook die vormen van verwarmen hebben zo hun charme. Tegenwoordig nemen mensen juist om die nostalgische reden weer een open haard of houtkachel in huis. U verhoogt er de sfeer mee in de huiskamer. Wie denkt er niet aan een lekker wijntje drinken, zittend op een dik vloerkleed of in een heerlijk comfortabele stoel, met een knisperend vuurtje op de achtergrond? De vlammen geven niet alleen warmte, maar ook sfeervol licht. Gedachteloos in het vuur kijken, dat knispert, knettert en het hout langzaam verteert.

 

Maar, hadden we het niet over een rookkanaal? Inderdaad, want waar vuur is, is ook rook. Bij het verbranden van hout komen gassen en rook vrij. Deze wilt u niet in uw huiskamer hebben. Er kunnen giftige gassen vrijkomen waar u zelfs dood aan kunt gaan: koolmonoxide. Het is dus van levensbelang dat het rookkanaal goed functioneert.

 

Een flexibel rookkanaal

 

Bij HGB-Trading vindt u een flexibel rookkanaal van RVS. RVS betekent roestvrij staal of roestvast staal. Door het staal kunnen geen gassen of rook lekken, ook laat het geen roetvlekken door. Dat kan allemaal bij een stenen rookkanaal wel gebeuren, vooral als dat kanaal verouderd is en scheuren vertoont. Omdat het een flexibel rookkanaal is, kan het uitstekend in een oud stenen rookkanaal geplaatst worden. Als de rook in uw kamer komt omdat uw oude rookkanaal slecht trekt of zelfs lek is, kan ons flexibel rookkanaal uitstekend worden ingezet.

 

Een flexibel rookkanaal: dubbelwandig of enkelwandig Wanneer u ons dubbelwandig flexibel rookkanaal gebruikt, hoeft de loze ruimte eromheen niet opgevuld te worden met isolatiemateriaal.  Bij een enkelwandig flexibel rookkanaal zult u wel de tussenruimte tussen het rookkanaal en de bestaande schoorsteen moeten opvullen. Hiervoor worden vermiculite korrels gebruikt. Laat u informeren wanneer u precies een enkelwandige of dubbelwandig flexibel rookkanaal gebruikt. Een enkelwandig rookkanaal is alleen te gebruiken tot aan het plafond of tot aan de muur.

 

Een flexibel rookkanaal: laat ons u informeren

 

Een flexibel rookkanaal bevat verschillende tussenstukken en onderdelen. Er kunnen eenvoudig meerdere bochten mee gemaakt worden.  Maak gebruik van onze monteerservice wanneer u twijfelt aan uw mogelijkheden om een flexibel rookkanaal te plaatsen. Naast ons advies aan u kunnen wij ook zorgen dat uw rookkanaal zorgvuldig wordt geplaatst en dat het volledig functioneert.

 

Het flexibel rookkanaal van RVS voldoet aan strenge veiligheidseisen die gesteld zijn door de verzekering.  U kunt erop vertrouwen dat u goede kwaliteit in huis haalt.

 

Een flexibel rookkanaal bestellen

 

Via de webshop van HGB-Trading kunt u eenvoudig een flexibel rookkanaal in huis halen. Indien u voor 11 uur bestelt, heeft u het de volgende werkdag in huis. Maar u mag uw producten natuurlijk ook afhalen in onze vestiging in Velperbroek. U koopt kwaliteit voor een betaalbare prijs. Onze producten hebben het EG-certificaat en zijn van het kwaliteitsmerk Warmfire. Bovendien heeft u 25 jaar garantie.

 

Het is wel belangrijk om het volgende in acht te nemen: wij snijden het RVS flexibel rookkanaal op maat af, van de rol. Wij nemen het helaas niet retour indien het toch niet de juiste maat zou zijn, omdat het om een afwijkende maat kan gaan ten opzichte van onze standaard afmetingen.

 

U kunt erop vertrouwen dat u de juiste aankoop doet bij HGB-Trading. De prijs-kwaliteitverhouding is goed, u krijg uitstekend materiaal met prima advies en zorgvuldige service.

http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp