CN Flex
Image default
Winkelen

Waarom een Dashcam in Je Auto?

Een dashboard camera of dashcam is een revolutionaire vorm van moderne technologie die is gericht op het verhogen van de veiligheid en beveiliging van de bestuurder en passagiers in een auto. In de afgelopen paar jaar is de populariteit ervan bij automobilisten enorm toegenomen. Dashcams bieden een directe bewijsvoering bij ongelukken, waardoor de zaak eenvoudig op te lossen is. Er zijn echter nog veel meer redenen waarom je er een in je auto moet hebben.

1. Autonoom bewijsmateriaal

Een van de meest evidente voordelen van een dashcam is dat het zichzelf bewaakt. Alvorens je de weg op gaat is het voldoende om de dashcam aan te zetten en deze kan door de tijd heen bewijs laten zien van elk verkeersongeval. Als je met een andere partij betrokken raakt in een verkeersongeval en beide partijen verschillende versies van de gebeurtenis hebben, zal de dashcam deel uitmaken van de bewijsvoering. Door het opnemen van alles wat er gebeurt, vooral de omgeving en de omstandigheden rond het ongeval, is het eenvoudiger om te bepalen wie in de verkeerdsituatie de fout heeft ingezeten. Het bewijsmateriaal dat je dashcam opneemt, is hierdoor objectief en kan worden gebruikt in een rechtszaak.

2. Voertuigbewaking

Niet alleen als bezitter van een voertuig, maar ook bij verhuur of indien je aan iemand hebt uitgeleend, is het met een dashcam mogelijk om de toestand van een auto te volgen. Dashcams die geïnstalleerd zijn bieden een extra laag van beveiliging. Waar er ook wat verdachte activiteiten plaatsvinden, zoals de auto detecteert dat deze aan het rijden is door een onbevoegde bestuurder, zal dit de dashcam ook registreren en merken. Hierdoor worden de kansen om jouw auto te herstellen in geval van diefstal vergroot.

3. Globaal bewustzijn

Een ander voordeel van een dashcam is dat het bestuurders helpt om opmerkzamer en bewuster te worden op de weg. Als automobilisten met een dashcam rondrijden, zullen ze gedwongen worden om de weg te volgen en hun gedrag te blijven controleren. Er word een voortdurende oplettendheid gegenereerd en dit heeft geleid tot een betere verkeersveiligheid.

4. Uitstekende kwaliteit video

Veel van de moderne dashcams bieden een uitstekende kwaliteit video-opnames. Met de beste dashcams beschikbaar, kan je nu met high definition videos opnemen die veel meer details levert over elk incident. Dit is vooral effectief bij het une evtl. soms zeer kleine bewijs kan opleveren zoals bijvoorbeeld nummerplaten. Dashcams maken het ook gemakkelijk om overschrijdingen van verkeersregels vast te leggen, vooral nadat de verkeerslichten op rood zijn gesprongen.

5. Veiligheid voor jou en uw familie

Dashcams bieden ook een extra laag veiligheid voor jou en je familie. Soms kunnen ongelukken gebeuren zonder dat er iemand anders betrokken is. Een dashcam kan in deze situatie onvervangbaar zijn. Als er een ongeluk gebeurt, kan het bewijsmateriaal dat door de camera is vastgelegd tegen je worden gebruikt, waardoor het bedrijf van de verzekering de reden en de schuldvraag kan vaststellen.

Hoe Gebruik Je Een Dashcam?

Dashcams zijn eenvoudig te bedienen, maar er zijn een paar dingen waar je aan moet denken als je er eentje gaat gebruiken. De eerste stap is om een model te kiezen dat bij je passen. Je kunt niet alleen kiezen voor de technische specificaties, maar ook voor de structuur en het design van een bepaald model. Bij het monteren is het belangrijk om het juiste systeem op de juiste plek in de auto te plaatsen.

Je zult ook moeten weten hoe je het opneemt. Er zijn eenvoudige knoppen om de opname te starten en te stoppen. Sommige dashcams hebben een “Parking Surveillance Mode”, waar je de auto kunt laten gaan als je hem parkeert. Als er iets gebeurt, wordt de cam automatisch aangezet.

Opgeslagen videobestanden kunnen worden bekeken via een computer of laptop afgespeeld worden op een tv of monitor. Sommige dashcams hebben een SD-kaart die je eenvoudig uit de cam kunt verwijderen en het materiaal kunt kopiëren.

Conclusie

Dashcams bieden veel voordelen voor.