CN Flex
Image default
Vakantie

Wandelen Vogezen en Fietsen Vogezen: Twee prachtige manieren om te genieten in Noord Frankrijk

Als u wilt genieten van de natuur kan je dit op een aantal manieren doen. De beste opties zijn eigenlijk wel fietsen Vogezen en Wandelen Vogezen. De reden waarom dit de beste opties zijn? Je leest het hier:

Fietsen Vogezen

Fietsen Vogezen is de ideale manier om de natuur te ontdekken in dit prachtige stukje Noord Frankrijk. In de Vogezen fietsen kan namelijk een enorm avontuur zijn als je het splitst in twee soorten fietsroutes. Zo kan je je lol niet op als spotieve fietser of als gewone recreatieve fietser. Dit komt omdat de Vogezen namelijk een heel mooi spectrum biedt van verschillende gebieden. Zo kan je de bergen in waardoor je de echte sportieve fietser in je los maakt. Maar ook gewoon in de Lage Vogezen heb je uitnodigende en rustige fietsroutes die voor iedereen anders kunnen worden geïntepreteerd. Voor de sportieve fietsers zijn er aan de oost zijde een aantal prachtige routes waar de sportieve fietser zich uit kan leven op mooie beklimmingen met stijgingspercentages van 5 tot 10 procent. De klimmetjes die beklommen kunnen worden zijn 3 tot 12 kilometer lang. De oost kant van de Vogezen wordt ook wel de hoge Vogezen genoemd. Aan de west kant van de Vogezen liggen de lage Vogezen, aan deze kant kan juist de recreatieve fietser zich flink weer uitleven. Het hoogte verschil is hier minimaal, en er zijn veel culinaire bezienswaardigheden in dit deel van de Vogezen. In de lage Vogezen zijn 2 interessante fietsroutes waar bij u langs de mooie kanalen van de Vogezen fietst. In de Vogezen zijn een aantal fietspaden aangelegd, dit is voor het buitenland best uniek want in de meeste landen wordt er op de weg gefietst waar ook auto’s rijden. In de Vogezen is het ook mogelijk om op de weg te fietsen er rijden namelijk niet veel auto’s.

Wandelen Vogezen

De tweede optie is natuurlijk het prachtige stukje natuur uitpluizen door middel van de tientallen verschillende wandelroutes die door de hoge en lage vogezen lopen. Zo is er bij elkaar opgeteld namelijk 4000km aan wandelpaden. Deze wandelpaden zijn ontzettend goed onderhouden en deze paden lopen langs veel verschillende soorten herbergen en uitzichtpunten. Zo lopen er meerdere vanaf en naar een geweldig oude molen uit de 17de eeuw. Deze molen dient tegenwoordig niet meer als molen maar als B&B Vogezen, midden in het pittoreske dorpje Martinville. Een leuke route is de GR 5 route, deze route start in Hoek van Holland en eindigt in Nice. Deze route loopt dwars door de Vogezen en het is mogelijk om een deel van deze route te lopen of voor de echte lievelingen de natuurlijk de hele route. Kortom wandelen Vogezen is ook een uitstekende keuze om van de natuur te genieten!

http://lqs.nl/nl/

Gerelateerde artikelen

Dit móet je zien op Curacao

Welk strand in Griekenland?

De mooiste vakantiehuizen in Limburg