CN Flex
Image default
Vakantie

Visum Turkije aanvragen

Op reis naar Turkije
U gaat op reis naar Turkije? Dan zult u vast en zeker weten dat u een visum nodig heeft. Het visum is verplicht voor Nederlanders en Belgen.
In dit artikel zult u meer te weten komen over het aanvragen van een visum.

Visum op het vliegveld kopen
Wanneer u op het vliegveld aankomt, moet u alvorens de paspoortcontrole een visum kopen. Indien u geen visum heeft, komt u de paspoortcontrole niet door. Meestal staan aan de zijkanten van de paspoortcontroles balies waar het visum kan worden gekocht. De prijs van een visum voor Nederlanders en Belgen is € 25. Voor de andere nationaliteiten kan de prijs wel oplopen tot ongeveer € 40 per visum.

U kunt op het vliegveld contant betalen of pinnen. Houd overigens wel rekening met de lange wachtrijen. Nadat u het visum heeft bemachtigd, kunt u doorlopen naar de paspoortcontrole waar u een stempel krijgt in uw paspoort.

E-visum Turkije aanvragen
Sinds april 2014 is het mogelijk om uw visum online aan te vragen!
Sterker nog, het online aanvragen zal naar alle waarschijnlijkheid verplicht worden. Alleen hoe werkt het aanvragen en wat zijn nou exact de voordelen van het evisum voor Turkije

Het online aanvragen van uw visum werkt heel gemakkelijk. U vult als eerst wat persoonlijke gegevens in, onder andere uw naam, geboortedatum, geboorteplaats. Daarna dient u de gegevens goed te controleren, om te voorkomen dat er fouten op uw visum komen te staan. Is alles correct? Dan kunt u nu verder gaan naar de betaling. Hier heeft u keuze om te betalen via iDeal of Mister Cash. De prijs van een visum Turkije is € 24,95. Hoewel u het visum ook voor $ 20,70 kunt aanvragen direct bij de Turkse overheid, alleen is het dan niet mogelijk om via iDeal of Mister Cash te betalen. Tevens wordt er geen ondersteuning verleend in het Nederlands.

Het aanvragen duurt ongeveer 5 minuten en het visum ontvangt u binnen 24 uur! Is dat niet veel prettiger dan zo lang wachten op het vliegveld?

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen

Gerelateerde artikelen

Een vakantie oppas voor je huisdier.

Dit móet je zien op Curacao

Kamperen Drenthe