CN Flex
Image default
Vakantie

Kamperen Drenthe

Kamperen? Drenthe is de provincie!

Ik herinner mij nog goed dat ik vroeger ging kamperen Drenthe. Drenthe was eenmaal de bestemming van onze tent en onze auto. Bijna elk jaar gingen we naar het buitenland op vakantie. We bezochten Duitsland, Italië en Oostenrijk allemaal met de tent. We verhuisden echter in de zomer van 2001 en een kampeertrip naar het buitenland werd financieel onhaalbaar voor mijn ouders. Uiteindelijk gingen we in Nederland kamperen. Drenthe was de provincie die voor mijn aanvoelde als het buitenland. Ik kon de mensen amper verstaan, er waren bossen en natuur en we hadden een meer op de camping. Ik herinner mij nog goed de teleurstelling bij ons, mijn zus en ik, toen we hoorden dat we in Nederland gingen kamperen. ‘Drenthe, dat is toch helemaal niet leuk, mijmerden wij in koor.’ Vaak hoor je mensen zeggen dat kinderen nog niet al het verstand van de wereld hebben en dat bleek te kloppen. Het werd namelijk de mooiste vakantie uit ons leven. Het begon al bij de reis. Wij woonden destijds in Leeuwarden en waren gewend om altijd ver te moeten reizen, voordat we op de plaats van bestemming aankwamen. Het zorgde, met name tijdens de vakanties, voor veel stress bij mijn moeder. Mijn moeder wil alles geregeld hebben als we weg gaan. Het huis moet schoon en de auto moet alles bevatten voor elke noodsituatie. Ditmaal was ze echter ontspannen. Ze grapte dat we altijd weer terug konden rijden als het nodig zou zijn. Binnen anderhalf uur zouden we weer in huis kunnen staan. Ik vond het maar een eng gevoel. Het betekende dat de vakantie binnen anderhalf uur over zou kunnen zijn. Niet meer kamperen. Drenthe ligt veels te dicht bij onze woonplaats was mijn eerste conclusie.

Kamperen? Drenthe natuurlijk!

We vertrokken zonder stress richting de Camping de Berken. In Friesland regende het, maar toen we de grens overgingen brak de zon aan. In mijn ogen stond dit moment symbool voor onze vakantie deze provincie vol renteniers. Het was de start van een prachtig avontuur op een van de mooiste campings van Nederland. Mijn ouders hadden een kleine camping geboekt op de Hondsrug. Dit landschapselement is een must voor elke aardrijkskundeleraar. Mijn vader is een aardrijkskundeleraar en dan krijgen wij altijd hele verhalen over het ontstaan van het landschap. Die vakantie was het niet anders. De camping stond onder toezicht van een vriendelijke familie die ons welkom heette op het terrein. Na het verplichte inchecken – nooit leuk – konden we gaan kamperen. Drenthe en kamperen. Ik had nooit verwacht dat het een combinatie zou zijn. Na een rondje over de camping kwamen we al snel achter de potentie van de camping. Het is namelijk een natuurlijke speelplaats. Naast de speelplaats is er veel natuur rondom de camping. Het is daardoor de ideale plek om te kamperen. Drenthe biedt met deze camping de Berken een prachtige plek. De camping combineert een aantal fantastische elementen. Het is:

  • kindvriendelijk
  • midden in de natuur
  • ideaal voor fietsers en wandelaars
  • rustig en groen
  • schoon en comfortabel
  • kleinschalig

Het zijn de aspecten aan een camping die voor onze familie van groot belang zijn. Door die elementen krijgen wij zin om te kamperen. Drenthe is een provincie met veel mooie plekken. Aan de ene kant is er de natuur en aan de andere kant is er ook een roerige geschiedenis. Kamp Westerbork ligt in de buurt en is het eerste Nederlandse gebied met een wereldwijde cultureel erfgoed status. Je kunt je kinderen ook iets leren. Dit is wat wij komende zomer gaan doen.

Camping de Berken: u komt altijd terug!

Het bovenstaande verhaal ging in op mijn tijd in Drenthe met mijn ouders. Ik was nog jong. Tegenwoordig heb ik zelf kinderen en ga ik met ze kamperen Drenthe. Dit was direct de eerste provincie waar ik aan dacht, toen we een nieuw huis kochten. De kinderen zijn eindelijk op een leeftijd dat het interessant is om te kamperen. Drenthe is in mijn ogen de mooiste provincie om ze in aanraking te laten komen met kamperen. In principe ga ik nooit terug naar de camping waar ik al eens geweest ben. Ik heb deze belofte echter al een keer gebroken. Een aantal jaar geleden ging ik met mijn vriendin kamperen in Nederland. Camping de Berken werd natuurlijk de bestemming. Ik vertelde met passie verhalen over mijn ervaring met deze camping en haalde mijn vriendin over. Zij wilde liever naar Frankrijk gaan, maar ik dacht aan de portemonnee en aan de gezelligheid. Ik had geen zin in een lange autorit. Lange autoritten lopen altijd uit op ruzie en onenigheid. Natuurlijk wilde ik dat voorkomen tijdens onze eerste gezamenlijke vakantie. Ik ga dus al voor de derde keer kamperen op camping de Berken. Deze prachtige kampeerplek in het midden van de Drentse natuur heeft mijn hart gestolen. Ik houd van de wereld en ik houd van reizen. Het is echter fijn om te weten dat er in Nederland altijd een plek is om mooi te kamperen. Drenthe is die plek! Genoeg over de schoonheid van Drenthe. Heb ik u overgehaald om ook te gaan kamperen in deze rentenier provincie? In dat geval moet je gewoon even boeken via de website van camping de Berken. De camping is namelijk met zijn tijd meegegaan:

  • ze hebben een mooie website
  • ze bieden over het hele terrein Wi-Fi aan
  • ze bieden kunstgrasmatten aan tegen hevige regenval

Topcamping!

http://www.campingdeberken.nl/