Vespa LX

Piaggio behoort tot de grootste fabrikanten van scooters in de wereld. Dit Italiaanse merk begon in 1946 met de productie van hun eerste scooter genaamd “Vespa”. Om het zestigjarig bestaan van Vespa te vieren bracht Piaggio in 2006 een nieuw model uit genaamd Vespa LX. De letters staan voor de Latijnse symbolen voor Vijftig en Tien, samen zestig dus. De Vespa LX was niet alleen een ode aan het verleden van dit iconische scooter merk, het was ook een model die liet zien hoever de technologie van scooters in de loop der jaren is veranderd.

 

Vespa LX is een veelzijdige scooter

De Vespa LX is het 139ste model Vespa dat op de markt werd gebracht. Nog steeds zie je elementen terug van de oude modellen zoals de overkapping van plaatstaal. Daarmee onderscheidt Vespa zich nog steeds van de retro scooter die een overkapping hebben van kunststof. Er zijn verschillende types gemaakt waaronder tweetakt, viertakt, 50cc, 125cc en 150cc. Die laatste werd in Nederland niet op de markt gebracht, de 50cc versie was verkrijgbaar als zowel bromfiets met een maximum snelheid van 45 km/u als een snorscooter met een maximum snelheid van 25 km/u. Naast de begrenzing zijn deze modellen verder gelijk.

 

Van Vespa LX naar Vespa Primavera

Ook de Vespa LX is ondertussen vervangen door de nieuwe versie van de Vespa Primavera. Dat is een model dat 45 jaar uit de roulatie is geweest en nu de Vespa LX heeft opgevolgd. Beide modellen stralen die retro look uit en hebben tegelijkertijd een heel eigentijdse uitstraling. De Vespa LX is niet meer nieuw te bestellen, maar onderdelen en accessoires zijn nog volop te koop via de webshop. Zo kun je de Vespa LX nog jarenlang onderhouden en genieten een scooter die het gevolg is van maar liefst zestig jaar aan ontwikkeling.

https://www.fastfuriousscooters.nl/blog/oude-en-nieuwe-Vespa-modellen