CN Flex
Image default
Rechten

Letselschade bedragen: hoeveel is een letselschadezaak waard?

Het waarderen van een letselschadeclaim begint met het begrijpen van de verschillende soorten compensabele verliezen. Als u overweegt een rechtszaak aan te spannen wegens een auto-ongeluk, uitglijden en vallen, of een ander soort letsel, vraagt ​​u zich misschien af: “Wat is mijn zaak echt waard?” Het antwoord komt neer op “schade” – uitzoeken wat uw verwondingen u financieel, fysiek en mentaal hebben gekost (en, in sommige gevallen, of het gedrag van de verdachte moet worden bestraft).

Op welke letselschade bedragen kun je rekenen bij welk soort ongeval? Lees er hier alles over. 

In een letselschadezaak wordt geldelijke schadevergoeding betaald aan een benadeelde (de eiser) door de persoon of het bedrijf dat wettelijk verantwoordelijk wordt bevonden voor het ongeval (de gedaagde of hun verzekeringsmaatschappij ). Een schadevergoeding kan worden overeengekomen na een onderhandelde schikking, bijvoorbeeld tussen de partijen, hun verzekeringsmaatschappijen en hun advocaten. (Lees meer over hoe verzekeraars een schadeclaim waarderen .) In het zeldzame geval dat een rechtszaak over persoonlijk letsel tot een rechtszaak komt, kan een rechter of jury een schadevergoeding opleggen.

Laten we eens kijken naar de verschillende soorten schade in gevallen van persoonlijk letsel en hoe een schadevergoeding kan worden beïnvloed door de actie van de eiser (of het niet-handelen).

Hoe de acties (of het niet-handelen) van de eiser een schadevergoeding kunnen beïnvloeden? In sommige gevallen kan de rol van een benadeelde bij het veroorzaken van een ongeval – of zijn passiviteit nadat hij gewond is geraakt – het bedrag van de beschikbare schade in een persoonlijk letselgeval verminderen.

  • Vergelijkende nalatigheid. Als u (zelfs gedeeltelijk) schuld heeft aan het ongeval dat uw verwondingen heeft veroorzaakt, is de kans groot dat een eventuele schadevergoeding dat weerspiegelt. Dat komt omdat de meeste staten zich houden aan een norm van “vergelijkende nalatigheid” die schade koppelt aan de mate van schuld in een persoonlijk letselgeval.

  • Medeschuld. In het kleine handjevol staten dat het concept van “bijdragende nalatigheid” voor rechtszaken over persoonlijk letsel volgt, is het mogelijk dat u helemaal geen vergoeding kunt terugkrijgen als u gedeeltelijk verantwoordelijk wordt geacht voor het ongeval.

  • Na het ongeval: verzuim om de schade te beperken. De wet in de meeste staten verwacht van eisers in persoonlijk letselzaken dat zij redelijke stappen ondernemen om de financiële gevolgen van de schade veroorzaakt door het ongeval te minimaliseren of te “verzachten”. Als een benadeelde eiser gewoon achterover leunt en op zijn spreekwoordelijke lauweren rust terwijl het niet redelijk is om dat te doen (door bijvoorbeeld na een ongeval de noodzakelijke medische behandeling niet te krijgen en zijn verwondingen veel erger te maken), kan een schadevergoeding aanzienlijk zijn verminderd. (Lees meer over verdedigingen in letselschadezaken .)

Voor meer informatie over schadevergoedingen in specifieke soorten letselschadezaken, zoals letselschade bij een bedrijfsongeval, lees dat dit artikel.

http://letselschadebureau.nl