CN Flex
Image default
Kinderen

Hoe organiseer ik een kinderfeestje?

Er zijn veel manieren om een verjaardagspartijtje voor kinderen te organiseren. Zo kan gekozen worden voor een speciaal thema en zijn er verschillende spelletjes of activiteiten te bedenken. Er bestaan honderden accessoires om elk feestje tot een onvergetelijk succes te maken.

Vroeger en nu

In het verleden werden tijdens kinderfeestjes vooral spelletjes gespeeld, zowel in als om het huis. Kinderen konden bijvoorbeeld buiten een ballon om hun voet gebonden krijgen met de opdracht deze kapot te trappen. Traditionele activiteiten als koekhappen en een speurtocht stonden vaak op het programma, evenals het versieren van een eigen gebakje of het maken van een knutselwerkje. Als de uitgenodigde klasgenootjes en vriendjes weer weggebracht of opgehaald werden, kregen ze vaak wat snoepjes in een plastic zakje mee naar huis.

Waar vroeger een papieren uitnodiging gebruikelijk was, gaat dat tegenwoordig veel vaker via de moderne media. De grote vraag wie wel en niet uitgenodigd mocht of kon worden, is echter nooit verdwenen. Veel ouders vinden zes tot acht kinderen op een verjaardagspartijtje (meer dan) genoeg. Dat heeft niet alleen te maken met de kosten van het feestje, maar ook met de rust onder de kinderen. Feestjes zijn in de loop der jaren duurder en spectaculairder geworden. Zo gaan veel kinderen naar een bowlingbaan, zwembad of klimwand. Zelfs grote pretparken hebben complete verjaardagsarrangementen, speciaal voor (groepen) kinderen. Aan het eind van een vermoeiende (mid)dag mag patat met mayonaise en een ijsje uiteraard niet ontbreken. Het plastic boterhamzakje met snoepjes als lekkernij om mee te nemen, is inmiddels vervangen door een heuse goody bag inclusief een sensationele gadget.

Themafeestjes

Diegenen die overtuigd blijven van het succes van een feestje thuis, zijn ook met de tijd meegegaan. Themafeestjes zijn nog nooit zo populair geweest als nu. Wat te denken van prinsessen-, piraten- en voetbalfeestjes? Of partijen in het teken van paarden, Woezel en Pip of K3? Een stoer jongensfeestje of een trendy meisjesfeestje? Het ligt allemaal binnen de mogelijkheden! Alles is mogelijk om zoveel mogelijk aan de wensen van de jarige tegemoet te komen, want hij of zij staat natuurlijk centraal tijdens het feest.

(Speciale) versiering

Voor ouders is het makkelijk om aan versiering te komen. Zo bestaan er speciale vlaggenlijnen en ballonnen met paarden, voetballen of prinsessen. De jarige kan een eigen verjaardagshoed met kaarsjes erop dragen. De slingers zijn natuurlijk niet meer zo standaard als vroeger, maar vrolijk, kleurrijk en in verschillende figuurtjes (bijvoorbeeld kikkers, vlinders, olifanten of zelfs treinen). In het ballonnenassortiment is ook een rijke variatie te vinden: er zijn verschillende vormen, plaatjes en kleuren. Voor diegenen die het liever bij klassiek houden, is er natuurlijk ook wat meer uniforme versiering te verkrijgen.

Waar kan ik terecht?

Op internet is veel informatie te vinden over het versieren en organiseren van een kinderfeestje. Met de feestversiering, slingers en ballonnen van feestfestijn.nl heb ik persoonlijk goede ervaringen. Zij hebben een uitgebreid assortiment met borden, diademen, hoeden, roltoeters, slingers en ballonnen. Bovendien bieden zij een keuze uit meerdere thema’s en soorten versiering. Neem eens een kijkje en laat je inspireren!

http://www.feestfestijn.nl/

Gerelateerde artikelen

Maileg

Gardinen Kinderzimmer

Maxi Cosi Rodifix Air Protect review lees je op KleineWonder.nl