Fischertechnik

Fischertechnik

Tegenwoordig hebben kinderen eindeloos veel mogelijkheden om zich te vermaken. Velen beschikken over een eigen tablet of laptop en daarnaast hebben ze ook vaak heel veel speelgoed. Voor u als ouders is het natuurlijk wel belangrijk dat uw kinderen zich niet alleen vermaken als zij aan het spelen zijn, maar dat zij ook nog iets opsteken. Daarom is het speelgoed van Fischertechnik ook zo’n goede keus. Dit merk is in Nederland nog niet zo bekend en dat is jammer, gezien de vele mogelijkheden die het doet. Fischertechnik kan het beste omschreven worden als een soort Lego, maar dan een variant waarbij kinderen de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met veel verschillende soorten technieken. Ieder doosje Fischertechnik is een klein bouwpakket, waarmee weer een nieuw artikel in elkaar gezet kan worden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een heftruck, een motor, een achtbaan of een kraan. Doordat alle onderdelen op elkaar passen, kunnen de verschillende bouwpakketten samen ook weer gebruikt worden om andere dingen in elkaar te knutselen. Het grote verschil tussen Fischertechnik en ander bouwspeelgoed, is dat kinderen hierbij de mogelijkheid krijgen om technische constructies uit te proberen. De moeilijkheidsgraad ligt steeds wat hoger en zo leren zij werken met bijvoorbeeld elektriciteit. Het is zelfs mogelijk om modellen te maken die met de computer bestuurd kunnen worden. Spelen met Fischertechnik is dus een zeer goede voorbereiding op een technische carrière en het geeft kinderen de kans om verschillende eigenschappen te ontwikkelen. Daarom is dit merk ook zeer populair bij scholen. Door hiermee te spelen ontwikkelen kinderen namelijk:

  • een goede oog-hand coördinatie
  • hun ruimtelijke inzicht
  • hun grove en fijne motoriek
  • logische vaardigheden en logisch denkvermogen

Daarnaast stimuleert het hun verbeelding en creativiteit, doordat ze met de losse onderdelen allerlei verschillende dingen kunnen bouwen. Hierdoor wordt hun technisch inzicht gestimuleerd en krijgen zij een goed idee van hoe bepaalde constructies werken.

Fischertechnik voor alle leeftijden

Een van de grote pluspunten van Fischertechnik is ook dat het geschikt is voor alle leeftijden. Er zijn namelijk verschillende lijnen te koop, die ieder geschikt zijn voor een bepaalde leeftijdscategorie. Doordat, zoals gezegd, alle onderdelen echter altijd op elkaar passen, kunnen alle aankopen altijd gebruikt blijven worden in nieuwe bouwwerken. Bij Fischertechnik zijn er dus verschillende lijnen verkrijgbaar, namelijk:

  • Junior, speciaal geschikt voor kinderen tot vijf jaar. Hiermee kunnen zij hun eerste machines zelf in elkaar knutselen en zo leren zij al spelenderwijs hun eerste technieken. De montage-instructies zijn helder en duidelijk, zodat zij er helemaal zelf mee aan de slag kunnen gaan.
  • Basic, voor de leeftijdscategorie van vijf tot zeven jaar. Kinderen van deze leeftijd willen niet meer de simpele dingen bouwen die de kleinsten wel willen maken, zij zijn immers al groot! Tegelijkertijd zijn ze nog niet groot genoeg voor de ingewikkeldste technieken. Daarom biedt Fischertechnik de Basic lijn, deze is technisch gezien wat moeilijker, de onderdelen zijn ook wat kleiner, maar het is nog niet te ingewikkeld.
  • Advanced, voor iedereen van zeven jaar en ouder. In deze bouwpakketten komen ingewikkeldere technieken aan bod en leren kinderen bijvoorbeeld hoe vier-wiel besturing werkt en hoe kranen zware dingen op kunnen tillen.

Naast deze leeftijdsgerichte lijnen, heeft Fischertechnik ook nog pakketten voor een ieder die de technieken die daar gebruikt worden al onder de knie hebben. Er kan dan begonnen worden met de Profi serie. Met deze pakketten kunnen ze leren hoe zonne-energie werkt, hoe elektrische motoren werken en hoe brandstofcellen hun werk doen. Profi geeft inzicht in veel technologieën en is echt een aanrader voor uitvinders en techneuten in spe. De Plus lijn geeft extra losse onderdelen, waarmee er nog creatiever aan de slag gegaan kan worden. Daarnaast kan er nog gekozen worden voor pakketten waarbij er gebruik gemaakt wordt van de computer. Hiermee kunnen bijvoorbeeld een zelfgemaakte lasrobot of ponsmachine aangestuurd worden. Tegenwoordig wordt er in iedere industrie immers volop met computeraansturing gewerkt, Fischertechnik maakt het mogelijk om de basis hierachter al op jongere leeftijd te leren. Tot slot is er nog Fischertechnik Industry. Hierin komen zeer ingewikkelde constructies aan bod, zoals het bouwen van een robot.

Levenslang plezier

Met de producten van Fischertechnik kunnen uw zoons en dochters dus levenslang plezier beleven. U kunt het niveau immers steeds iets moeilijker voor hen maken en zo kunnen zij steeds weer nieuwe dingen leren. Fischertechnik is daarom ook een zeer goede keus om al op jonge leeftijd aan uw dochters en zonen te geven. Zo leren zij van jongs af aan al te werken met verschillende technieken en kunnen zij verschillende vaardigheden ontwikkelen. Blijkt uw kind aanleg te hebben voor techniek en wil het een carrière op dit gebied nastreven, dan kan hij of zij met dit speelgoed al een grote voorsprong opbouwen. Veel veelgebruikte technieken komen hierin immers al aan bod en leren zij zo al in het klein toepassen. Dit zorgt ervoor dat zij dat later ook gemakkelijker in het groot kunnen gebruiken. Het speelgoed van Fischertechnik is dus niet alleen erg leuk en een vorm van vermaak, maar het is ook een goed instrument om mee te leren en om vele vaardigheden mee te ontwikkelen. Vaardigheden waar zij hun hele leven nog van gebruik kunnen maken. Als u dus op zoek bent naar nieuw speelgoed voor uw kind, speelgoed dat leerzaam is en dat ervoor zorgt dat uw zoon of dochter zich goed kan ontwikkelen, dan zijn de producten van Fischertechnik dus een echte aanrader.

http://www.fischertechnikwebshop.com/