CN Flex
Image default
Huishoudelijk

Plaatsen van een lemet ECOway elektrische boiler

De montage van uw Lemet Ecoway elektrische boiler

Er zijn verschillende elektrische boilers te verkrijgen. Het ligt er natuurlijk aan voor welke situatie je de boiler wilt gebruiken. Een boiler levert warm water voor bijvoorbeeld een badkamer of keuken. Een groot voordeel van een boiler is, dat je sneller warm water hebt. Hierdoor wordt er minder water verspild. Hierdoor verbruik je tegelijkertijd minder energie. Op plaatsen waar alleen een koud waterleiding ligt, is een elektrische boiler de ideale oplossing om toch warm water te verkrijgen.

Bij het plaatsen van een elektrische boiler moet je op een aantal punten letten. Bij aankoop van een boiler ontvang je een uitgebreide uitleg met betrekking tot de montage. Uiteraard is het ook mogelijks om de boiler door ons te laten installeren. Door onze jarenlange ervaring zijn wij bekend met de montage van diverse merken en technieken. Indien je kiest om de montage niet uit te besteden, maar zelf uit te voeren, lees dan goed onderstaande tips en aandachtspunten. Een boiler plaatsen is gelukkig niet lastig.

Monteren van de elektrische boiler

Zorg altijd dat de ingestelde temperatuur van een boiler niet lager is dan 60 graden. Water moet minimaal 20 minuten lang, 60 graden zijn. Of 10 minuten lang, 70 graden. De legionellabacterie kan zo worden voorkomen. Een ander belangrijk punt is dat de koud waterleiding niet te dicht naast de warmwaterleiding geplaatst mag worden. Het water in de koud waterleiding kan anders verwarmd worden. Ook dit kan uiteindelijk leiden tot legionella.

De locatie bepalen van uw electrische boiler 

Bepaal voor aankoop waar en hoe je de elektrische boiler wenst te plaatsen. Meet nauwkeurig de beschikbare oppervlakte op. Er bestaat namelijk een onderscheid tussen een verticaal en horizontaal te plaatsen boiler. Een verticale boiler kan niet horizontaal worden geplaatst. Omgekeerd geldt overigens hetzelfde. Het komt geregeld voor dat mensen eerst een boiler kopen en vervolgens kijken naar de beschikbare ruimte. Het is dan ook raadzaam eerst te meten en de locatie te bepalen, om vervolgens op zoek te gaan naar de ideale boiler.

Er zijn tal van verschillende boilers op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Een van de meest zuinige elektrische boilers is de LEMET Ecoway. De elektrische boiler van LEMET is in diverse formaten te verkrijgen en te bestellen via de website Elektrischeboiler.EU .

http://www.elektrischeboiler.eu/lemet-elektrische-boiler