CN Flex
Image default
Gezondheid

Elektrisch roken: startpakket

Als je kiest voor het elektrisch roken om over je behoefte aan een tabaksigaret af te komen of wilt minderen, zijn er verschillende startpakketten mogelijk. Er zijn veel aanbieders en vooral op het internet zijn er volop webshops die een ruim assortiment aanbieden. Hier vind je ook verdere informatie over het gebruik en de voordelen van elektrisch roken.

 

Waar moet je op letten?

In de aanschaf van een startpakket is het verstandig om goed te kijken of het product voldoet aan je wensen en verwachtigen. Een model kan er immers stijlvol uitzien, maar verzeker jezelf ervan dat je er ook daadwerkelijk mee kunt bereiken wat je voor ogen hebt. Denk hierbij aan of de sigaret gevoelsmatig overeenkomt met je huidige beleving tijdens roken. Geeft het bijvoorbeeld de juiste rookvorming via het verdampingselement? Geeft het de bekende ‘throathit’ als je inhaleert? Is er voldoende batterijcapaciteit of moet je de sigaret veelvuldig en op ongunstige momenten opladen? Hierdoor kun je een kans tot roken  mislopen. Het is goed om van te voren deze vragen na te lopen en te bedenken of de e-sigaret geschikt zou kunnen zijn voor jou.   

 

Benodigdheden

In het standaard startpakket zit over het algemeen een volwaardige, rookloze sigaret. Hervulbare cartridges en vloeistoffen zijn vaak bijgevoegd. Deze zul je vervolgens blijvend moeten vervangen of aanvullen, evenals de batterijen. De vloeistoffen zijn in verschillende smaken beschikbaar, relateerd aan bekende sigarettenmerken. Zodoende kun je ook in het elektrisch roken vasthouden aan een vertrouwde smaak. Dit is voor sommige mensen erg belangrijk, en daarom doorslaggevend in de keuze.

 

Bij het uitkiezen van een startpakket is dus niet enkel de uitstraling belangrijk. De functionaliteit is net zo, als niet meer, doorslaggevend. Je wilt immers op een prettige manier overstappen. Het is dan ook van belang om goed geïnformeerd te zijn over de diverse mogelijkheden.

http://www.smokesmarter.nl/elektronische-sigaret-kopen