Categoriearchief: Gezondheid

Cn-flex

Voor welke klachten terecht bij fysio Bergeijk?

Ben je opzoek naar een Fysiotherapeut in de omgeving bergeijk? Bij Fysio Bergeijk kun je terecht bij twee verschillende locaties en kun je terecht voor uiteraard fysiotherapie voor bijna alle lichamelijke klachten en kun je terecht voor leefstijl programma’s zoals op maat gemaakte voedingsschema’s. Ook kun je er fitness begeleiding in krijgen en ook daarvoor kan een persoonlijk plan voor gemaakt worden. 

Voor welke klachten kan ik naar Fysio Bergeijk? 

Je kunt voor bijna alle klachten wel terecht bij Fysio Bergeijk en uiteraard werken zij met gespecialiseerde en gecertificeerde fysiotherapeuten. Je kunt op de website een klachten check doen om te kijken bij welke fysiotherapeut of specialist je terecht kunt. Heb je bijvoorbeeld klachten in je nek of schouders? Dan kun je dit gemakkelijk aangeven in de check door op het poppetje aan te geven waar precies je last hebt. Hieronder schrijf ik een aantal klachten waarvoor je bij Fysiocare Bergeijk terecht kunt: 

  • Arm en hand klachten

  • Nek en hoofd klachten

  • Been en voet klachten

  • Revalidatie na Beroerte

  • Manuele therapie

  •  Rug klachten 

Welke diensten verlenen zij nog meer? 

Ben je zwanger? Dan kun je er ook terecht voor zwangerschapsgym. Ook kun je bij de Fit Fysio terecht voor fitness en leefstijlprogramma’s. Voor de fitness kun je terecht voor al je vragen en eventuele begeleiding in oefeningen uitvoeren en een op maat gemaakt plan. Wil je graag je hele leefstijl omgooien en naar een gezond leven toe werken? Dan hoort daar natuurlijk ook een voedingsplan bij, want zonder goede voeding heeft sporten weinig zin. Laat ook een voedingsschema en plan uitwerken door een van de specialisten. 

Zoals je ziet kun je voor veel klachten en programma’s terecht bij Fysiocare. Door de vele jaren ervaring en de specialisten en therapeuten die er ook al jaren ervaring hebben, zit bij Fysiocare op een goede plek.

 

Cn-flex

Wat is collageen? Alles wat je moet weten

Zou je zelf willen supplementeren met collageen? Dan ben je zeker niet de enige, vandaag de dag zijn er namelijk steeds meer mensen die kiezen voor de unieke collageen booster van Sterrenstof. Nu is het alleen wel zo dat lang niet iedereen bekend is met collageen en met de rol die deze stof speelt in het lichaam. Aangezien het van groot belang is dat je dit wel weet hebben we besloten om het een en ander omtrent collageen en de collageen booster van Sterrenstof in dit artikel even op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen kom je niet meer voor verrassingen te staan!

De stof collageen – rol in het menselijk lichaam 

Goed, wat is collageen vraag je je af? Collageen is aan te merken als een speciaal soort eiwit dat verantwoordelijk is voor gezonde gewrichten en elasticiteit van de huid. Het is een stof die in je botten, spieren en bloed zit. Het is een ontzettend belangrijke stof nu de stof collageen ruim driekwart van je huid uitmaakt en ruim een derde van de proteïne in je lichaam beslaat. Zonder collageen zouden je botten, spieren en gewrichten niet in staat zijn om optimaal te kunnen functioneren. 

Naarmate je ouder wordt, breekt je bestaande collageen af en wordt het moeilijker voor je lichaam om meer aan te maken. Daarom zijn er veel mensen die kiezen voor een collageen booster van Sterrenstof. Dit is overigens niet alleen handig voor mensen die ouder worden maar ook voor mensen die veganistisch door het leven gaan. Wanneer je namelijk niet genoeg vlees en zuivel binnen krijgt is het mogelijk dat je last krijgt van een collageen tekort. 

De voordelen van collageen

Wat zijn precies de voordelen van collageen vraag je je af? Omdat collageen zo’n belangrijk rol speelt in het menselijk lichaam is het niet alleen nuttig om collageen te slikken, maar ook nog eens essentieel voor het behoud van een goede gezondheid. Het belangrijkste voordeel van collageen is dat het ervoor zorgt dat je botten en gewrichten zo goed mogelijk blijven werken. Dit is met name handig voor de mensen die al wat oude worden. Echter zorgt collageen er ook voor dat je in staat bent om jouw huid gehydrateerd te houden. Hoewel er nog wel wat meer onderzoek nodig is wordt er beweerd dat collageen ook kan werken bij het verbeteren van je bloeddruk en de bloedsuikerspiegel.

Ook de collageen booster van Sterrenstof bestellen? 

Door het bovenstaande heb je als het goed is een beter beeld gekregen over de rol die collageen speelt in het menselijk lichaam. Door de vele voordelen is het supplementeren met collageen zo verkeerd nog niet, al helemaal niet als je op dit moment een tekort hebt aan deze stof. Kies je voor de collageen booster van Sterrenstof dan weet je zeker dat ook jij in staat bent om je natuurlijke collageen niveaus op de juiste manier aan te vullen. Neem ook zeker een kijkje bij de vele andere supplementen die er hier op de site te vinden zijn!

 

Cn-flex

Een massage in tijden van corona

Na een drukke week van veel stress en werk wil je echt wel eens even lekker jezelf verwennen, dat kan met een lekkere maaltijd zijn, een beauty verzorging of een heerlijke massage. Massages kan je tegenwoordig heel makkelijk boeken. Je kunt naar een spa gaan waar je gelijk lekker in de sauna of het turksstoombad kan ontspannen, of je kan een losse massage boeken in een massage salon. Heb je lekker veel tijd en heb je echt zin in een volle dag ontspanning? Dan kun je beter kiezen voor een spa & sauna wellness. Heb je maar eventjes de tijd, dan kun je lekker alleen genieten van een massage die zo lang kan duren als je zelf wilt. Nu helaas door Corona is het niet mogelijk om in een welness resort te ontspannen, wel is het mogelijk om bij een massage salon een afpsraak te maken. Hoe gaat dat momenteel in zijn werking en welke maatregelen zijn hier voor van toepassing? Dat vertel ik hieronder.

Maatregelen massage salons tijdens corona 

Vanaf 3 maart 2021 zijn er weer een aantal maatregelen versoepelt. De meeste contact beroepen mochten weer open, zoals kappers, chiropractors en masseurs. Wil je bij een masseur of massage salon een massage boeken? Dan gaat dat als volgt:

– Je plant van te voren een afspraak in. 

– Iedereen draagt een mondkapje. Zodra je in de behandelkamer bent mag je zelf bepalen of je het mondkapje ophoud of niet. 

– er kunnen maximaal 2 personen tegelijk gemasseerd worden.

– gebruik van extra hygiënische handdoeken.

– in de wachtkamer staat desinfecterende gel. 

– je mag je handen wassen voor en na de behandeling.

– zelf je jas ophangen.

– kamers en deurknoppen worden meerdere keren schoongemaakt. 

Zo ziet u dat er genoeg maatregelen genomen worden om toch een welverdiende massage kunnen krijgen. Kortom het is dus zeker mogelijk om een massage te boeken. 

 

Cn-flex

Gebruik verzwaringsdeken kind

Allereerst kunt u zelf verzwaringsdeken kopen online of via een winkel, maar ze kunnen ook op advies van experts of andere zorgverleners voorgeschreven worden. Meestal is het gewicht ongeveer 10-25% van uw eigen lichaamsgewicht. Het is vooral belangrijk om de persoon te laten wennen aan het gewicht van de deken. Verzwaarde dekens hebben veel voordelen, zoals het verminderen van onrust en het bevorderen van slaap. Hierdoor bent u ‘s ochtends minder moe en kunt u het beste uit uw dag halen. U kunt ook een verzwaringsdeken voor uw kind gebruiken. Je kan dit gebruiken voor kinderen die slecht slapen, angstig of snel overprikkeld raken.

Waar moet je rekening mee houden bij het gebruik een verzwaringsdeken voor je kind

Verzwaringsdeken voor je kind? Houd er dan rekening mee dat de deken niet te zwaar is! Ga uit van de 10-25% van het lichaamsgewicht van je lichaam. Weegt je kind 25 kilo koop dan een deken van 2.5 á 3 kg. Verder moet je er rekening mee houden dat de deken wasbaar is, zodat je hem ook vaker kan gebruiken.

Wanneer gebruik je een verzwaringsdeken bij een kind

Het gebruik van een verzwaringsdeken bij een kind doe je alleen als het kind slecht slaapt. Als kinderen slecht slapen dan kunnen ze veel baat hebben bij een verzwaringsdeken. Slaapproblemen worden meestal veroorzaakt door angst of te veel stimulatie gedurende de dag, waardoor het kind niet goed kan slapen en hierdoor kan het kind deze problemen ook niet verwerken. Verzwaringsdekens kun je gebruiken bij kinderen vanaf twee jaar.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/
Cn-flex

WAT IS BURN OUT?

Burn out is een psychische en lichamelijke aandoening dat zich presenteert wanneer u meer dan normaal stress. Bij Burn out in Apeldoorn pakken we dat heel serieus aan. Strest u al reeds enkele maanden en misschien zelf jaren, heeft u klachten van depressie, lusteloosheid, machteloosheid, besluiteloosheid, snel agressief worden, klachten die u eerder niet had, dan bent u hoogstwaarschijnlijk een burn out aan het doormaken. Onze experts in stress en burn outs hier in Apeldoorn zullen u vanaf het begin heel erg goed begeleiden totdat het gewenste eindresultaat is bereikt en dat is volledig herstel. Het wederom inzien van de leuke dingen van het leven en leren omgaan met stresserende situaties en factoren. Ook wel stress management genoemd. Onze begeleiders hebben jarenlange ervaring in het vak en weten u heel goed bij te staan in deze onrustige periode in uw leven.  

WANNEER MAAK IK CONTACT MET JULLIE EN HOE?

 Het moment u voelt dat u geen pret meer heeft in vele dingen in het leven, dat u dagenlang aan 1 onderwerp denkt en er maar niet uit uw hoofd kunt halen dan is het reden genoeg om ons te contacten. Het kan een begin zijn van een burn out. Wacht u niet totdat het erger wordt. Maar ook al zou u deze klachten helemaal niet vertonen maar wilt u graag weten hoe om te gaan met stress, omdat u misschien een hele zware taak binnenkort op u zal nemen, dan kunnen wij u ook in dat proces bijstaan. Voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen. Als u zover bent dat u hulp nodig acht dan aarzelt u niet langer en neemt u contact met ons op hier in Apeldoorn via onze website, sociale media of telefonisch. We zullen dan meten een afspraak met u plannen voor een intakegesprek.  

HOEVEEL KOST EEN SESSIE?

De kosten van onze sessie om stress, maar in het bijzonder burn out te behandelen zijn afhankelijk van de intensiteit van uw burn out. Sommige mensen hebben een lichte ofwel startende burn out en bepaalde mensen zijn jammer genoeg al rand depressief door hun burn out. Gezien de gevoeligheid van deze aandoening en wat het teweeg kan brengen zijn wij hier in Apeldoorn er ons sterk van bewust wat de impact is van het werk dat wij verrichten. Daarom zijn onze prijzen zo laag mogelijk gehouden om zoveel als mogelijk mensen te kunnen bereiken met onze dienstverlening. 

 

Cn-flex

Hooikoorts, wat is het en hoe kan ik mijn hooikoorts behandelen?

In de lente hebben veel mensen last van hooikoorts. Echter kunnen mensen ook in andere seizoenen hooikoortsklachten ervaren. Hooikoorts ontstaat wanneer bomen of planten hun pollen loslaten in de lucht met de intentie om te verspreiden of te bevruchten. Echter zijn sommige mensen overgevoelig voor deze pollen. Als de pollen je lichaam binnendringen kunnen deze de slijmvliezen in je neus en luchtwegen irriteren. Dat kan voor een loopneus, een verstopte neus, traanogen, rode ogen, jeuk, benauwdheid, astmatische klachten, vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, concentratieproblemen en een kriebel in de keel zorgen. Sommige mensen hebben erg veel last van hooikoorts, andere wat minder. 

Waar kan je allergisch voor zijn?

Je kan allergisch zijn voor boompollen, graspollen of kruidpollen. Enkele boomsoorten waar je hooikoorts van kan krijgen zijn berken, eiken, beuken, kastanjes, essen, kamperfoelie en esdoorns.  Soorten gras zijn, lampenpoetsergras, blauwgras, prachtriet, struisriet, Japans bloedgras, Japanse slangenbaard, pampasgras, vedergras en pijpenstrootje. Enkele kruidsoorten zijn ambrosia, bijvoet, brandnetel, ganzenvoet, weegbree en zuring. 

Hoe kan je hooikoorts behandelen?

Een goede manier om hooikoorts te behandelen is met tabletten. Je kan echter ook een neusspray gebruiken. Soms kan je hooikoorts ook behandelen door een speciale bril op te zetten. Door de bril kunnen er minder pollen je ogen binnen komen, waardoor je minder snel een reactie ervaart. Als je hooikoorts hebt moet je vaak veel niezen. Dit doet je lichaam in een poging de pollen uit je neus te blazen. Je kan ook dingen preventief doen zodat het niet nodig is hooikoorts te behandelen. Zo kan je proberen je raam wat zo veel mogelijk dicht te houden zodat de pollen het huis niet binnen komen. Je kan een zonnebril opzetten, plaatsen vermijden waar veel pollen zijn en geen snijbloemen in huis nemen. Zo is het misschien niet nodig je hooikoorts te behandelen.Cn-flex

Fysiotherapie in Amsterdam Zuid zoekt jou

 

Last van vermoeide gewrichten of heb je een blessure opgelopen bij het sporten? Fysiotherapie kun je daar vaak van af helpen. Fysiotherapie in Amsterdam Zuid is speciaal voor sporters die blessures hebben (gehad). Het volgen van fysiotherapie in Amsterdam Zuid wordt gecombineerd met sporten met een personal trainer.

Een effectieve behandeling

 De fysiotherapie praktijk in Amsterdam Zuid is speciaal voor sporters. De fysiotherapie in Amsterdam Zuid combineert namelijk fysiotherapie met een sporten. Ze hebben een samenwerking met de sportschool uit Amsterdam. Een personal trainer helpt je met effectief bewegen en sporten. Vaak is dit gericht op fitness oefeningen, maar het kan ook iets anders zijn, zoals bijvoorbeeld het weer opnieuw opbouwen van kracht. Een personal trainer is helemaal op jou afgestemd en in samenspraak met de fysiotherapie in Amsterdam Zuid wordt er snel gewerkt aan jouw herstel. De personal trainer helpt jou niet alleen om te motiveren, maar ook om op de juiste manier te sporten, zodat de fysiotherapie in Amsterdam zuid ook baat bij heeft.

 

Wil je ook aanmelden?

Ben je een sporter en wil je fysiotherapie in Amsterdam Zuid volgen? Allereerst maak je een afspraak bij de praktijk van de fysiotherapie in Amsterdam Zuid. Vervolgens stelt de fysiotherapeut de klachten vast en koppelt een personal trainer aan jou. De personal trainer helpt jou bij het opnieuw fit en gezond te worden. Hierbij houdt de personal trainer rekening met jouw mogelijkheden. Ze geven advies over fitness oefeningen het meest passen bij je doelstellingen. Ook leggen ze uit hoe je de fitness apparaten op de beste manier kunt gebruiken.  De voordelen van de combinatie van fysiotherapie in Amsterdam Zuid en een personal trainer is dat je weer sneller sterker en gezond bent. Ook leer je weer het sporten opbouwen en voorkom je andere blessures tijdens de tijd dat je fysiotherapie in Amsterdam Zuid volgt.Cn-flex

Stress in Deventer

Stress, steeds meer mensen hebben er last van in Nederland. Zo is het percentage mensen dat last heeft van last van stress in Deventer meer dan 65%. Dat is hoog. Als je niks met de stress doet kan het uiteindelijk lijden tot ernstige klachten zoals een burn-out.

Achtergronden stress in Deventer

Aan de slag met het verhelpen van stress in Deventer is dus goede oplossing. Maar voordat je kunt beginnen met het behandelen van de stress moet er eerst naar de achtergrond worden gezocht. Stress in Deventer komt namelijk ergens vandaan. Op het moment dat je stress ervaart is het duidelijk dat er meer wordt gevraagd dan dat je kunt geven op dat moment. Misschien krijg je stress van al het ‘moeten ’in leven.  Of misschien heb je stress vanwege te hoge werkdruk. Wat het ook is, stress in Deventer is nooit goed.

Wat kun je doen?

Wat kun je dan doen om stress in Deventer te voorkomen of tegen te gaan? Simpel, ga ont-stressen. Maar hoe simpel dat ook lijkt, hoe moeilijk dat ook is. Want je moet jezelf vertragen, je moet even weer een pas op de plaats maken. Heb je last van te veel ‘moeten’? Misschien moet je dan jezelf afvragen wat belangrijk voor jou is in het leven. Moet je wel echt alles of kun je ook bepaalde dingen laten vallen? Want dan worden dagelijkse uitdagingen in de toekomst misschien een stuk makkelijker. En ervaar je minder stress in Deventer.  Neem daarom een moment om even stil te zijn. Dat kan door een korte meditatie of door even met jezelf af te spreken dat je niks moet. Vind je dat lastig? Dan kun je ook altijd nog professionele hulp zoeken voor het tegengaan van stress in Deventer. Hij of zij helpt je met het verminderen van stress. Ga je gelukkiger – minder stressvolle – leven snel tegemoet.

Cn-flex

De meest voorkomende tennisblessures

Hoewel tennis geen contact sport is, is de kans op blessures wel aanwezig. Je lichaam krijgt aardig wat te voorduren door al het draaien, springen en impulsief allerlei bewegingen maken. Als je eenmaal een verkeerde beweging gemaakt heb en een blessure opspeelt is het vaak einde verhaal. De gevolgen zij desastreus, maar verschillen gelukkig per geval. Iedereen kent vast wel iemand die een blessure heeft opgelopen tijdens het tennissen. Als je weken, maanden, jaren of misschien zelfs wel nooit meer kan spelen is dat geen leuke ervaring. De meest voorkomende blessures worden door mij in dit artikel beschreven. Zo weet je waar je op moet letten en hoe je een blessure kan herkennen 

De enkel
Als eerst is er de enkel. Dit gewricht is heel gevoelig voor blessures. Veel draai bewegingen hebben invloed op je enkel en hij slaat makkelijk dubbel. Een verstuikte enkel is de meest voorkomende blessure bij tennissers. Vaak ontstaat een verstuikte enkel doordat je teveel op de buitenkant van je voet land en hij dubbel klapt.

Achillespees
Hoewel deze blessure niet heel vaak voorkomt, is het één van de meest pijnlijke blessures. Deze blessure komt vaak bij oudere mensen voor. Naarmate je ouder wordt gaat de kwaliteit van de Achillespees achteruit. Zo ontstaat tendinopathie.

De knie
Je draait, je springt en je zet je af. Dit doet allemaal een beroep op je knie. De knie is één van de meest complexe gewrichten van het lichaam. Er zitten namelijk kruisbanden die er voor moeten zorgen dat je bovenbeen en je kuitbeen goed op elkaar blijven zitten. Hiernaast is er de meniscus die ervoor moet zorgen dat de klappen van het springen worden opgevangen. Deze kunnen allemaal scheuren of beschadigd raken door een verkeerde beweging. Zorg er daarom voor dat je niet alleen het juiste tennisracket hebt, maar dat je ook de juiste k swiss tennisschoenen hebt.

https://www.kctennis.nl/

ADD bij volwassenen sneeuwt onder

ADD bij volwassenen

ADD is een stoornis waarbij mensen anders functioneren. Over het algemeen is het niet direct te herkennen bij mensen. Maar als je ze langer kent zal je een aantal kenmerken snel opvallen. ADD wordt tegenwoordig veel sneller geconstateerd dan vroeger. Dit komt omdat mensen steeds meer te weten komen van ADD. ADD staat voor Attention Deficit Disorder. ADD komt veel voor onder de jongeren, vroeger werd dit nog weleens weggewuifd als lastig gedrag. Maar tegenwoordig snappen mensen steeds sneller dat er iets mis is. Er kan wel wat tegen gedaan worden namelijk als je weet dat je dit hebt. ADD komt ook voor bij volwassenen, alleen wordt ADD bij volwassene niet snel geconstateerd. Bij klachten denken mensen al snel dat dit aan het werk ligt, of aan stress. Er wordt minder goed verdergekeken waardoor heel veel volwassenen hiermee rondlopen.

Therapie voor ADD bij volwassenen

Ook voor volwassenen met ADD zijn er therapieën om beter om te gaan met de stoornis. Mensen met ADD zijn dromerig maar hebben een hoofd vol gedachten. Ze zijn overgevoelig voor uitwendige prikkels en trekken zich regelmatig terug om opgedane ervaringen te verwerken. Wanneer mensen met ADD in een groep zijn voelen ze zich vaak niet op hun plek omdat er te veel prikkels binnenkomen. Ze zijn vaak onzeker en hebben zich soms vanaf hun kinderjaren al anders gevoeld. De diagnose ADD onder volwassene wordt vaker vastgesteld bij mannen dan bij vrouwen. Terwijl ook veel vrouwen ADD hebben. Dit komt omdat vrouwen vele trucjes hebben ontwikkeld om het te verbergen. Mannen zijn daar anders in. Wanneer je ADD hebt en je wil er zo goed mogelijk mee omgaan zijn er therapieën. Hierbij ga je leren hoe je kan omgaan met je ADD. Alle symptomen worden genoemd en degene die je hebt wordt mee gewerkt. Als je bijvoorbeeld niet kan plannen dan wordt er gekeken naar hoe jij daarmee geholpen kan worden zodat je dit leert en vervolgens zelf kan doen. Dit is erg handig en nodig voor mensen met ADD. Je kan hierdoor vaak beter functioneren in een groep wanneer je therapie hebt gehad. Het is dus zeker een aanrader om naar therapie te gaan kijken wanneer je denkt ADD te hebben.

https://www.add-coaching.nl/2017/08/add-volwassenen/