CN Flex
Image default
Financieel

Geld besparen op televisiekijken, internetten en bellen

Bellen, tv en internetten zijn één van de grotere kostenposten in een gezin en daarop kun je veel geld besparen.

Wanneer je bellen, tv en internetten bij verschillende aanbieders hebt, betaal je waarschijnlijk een stuk meer dan nodig is. Ik heb het laatst uitgezocht en de losse abonnementen bij KPN en Ziggo kosten 63 euro per maand. Zou ik het combineren bij KPN dan betaal ik 58 euro en bespaar ik 5 euro per maand. Maar kies ik voor Ziggo dan ben ik maar 44,95 kwijt. Een besparen van 216 euro op jaarbasis.

Zeker als je al klant bent is het heel eenvoudig om het hele pakket bij één aanbieder onder te brengen. Neem gewoon even telefonisch contact op en je hebt het zo geregeld. Zorg wel dat je nummerbehoud goed is geregeld.

Heb je al een alles in 1 pakket? Ook dan bestaat de kans dat het goedkoper kan. Pakketten worden namelijk ieder jaar sneller en goedkoper. Als je al langer dan een jaar bij internetprovider zit, kom je in aanmerking voor verlenging en de lagere prijs. Je moet dan wel zelf actie ondernemen, want de lagere prijs krijg je niet zomaar. Ik heb het telefonisch geregeld en bespaar nu 162,50 per jaar met één telefoontje.

Wat is belangrijk bij de keuze van een pakket voor televisiekijken, internetten en bellen? Ten eerste de snelheid van het internet. Deze is standaard vaak zo snel dat een gewone consument het verschil niet merkt met een duurder abonnement met een hogere snelheid. Je kunt het abonnement later altijd nog upgraden als het niet bevalt. Alleen als je via internet veel films kijkt en games speelt kan een hogere internetsnelheid de moeite waard zijn.

Als je heel veel belt kan het de moeite waard zijn om te kiezen voor onbeperkt bellen naar vast en mobiel in Nederland.

http://www.geldreview.nl/