Welke schakelaar is voor u geschikt?

Tijden veranderen en dat geldt ook voor de decoratie van het optrekje. Het toepassing van elektriciteit is aangaande de afgelopen 100 jaar totaal veranderd. Betreffende de vernieuwende functies zijn daarnaast de behoeftes veranderd. Je wilt jouw apparatuur graag gaan gebruiken op de plaatsen die jij werkbaar vindt en je houdt van smaakvol licht binnen jouw verblijf.

Op klassieke huizen, bijvoorbeeld de steeds populairdere jaren ’30 huisvesten, kan het nodig zijn om bijkomende electrische voorzieningen aan te brengen. Toch evenzo bij veelal modernere huizen kan de aanbieding van elektriciteit niet op je wensen aansluiten. Alvorens het wijzigen van het licht en de stopcontacten is materiaal beschikbaar dat geen speciale inbouw nodig heeft. Dat opbouw schakelmateriaal voorkomt dat je plaats open moet creëren op de wand, puur en louter omwille de knop te onderbrengen. Dat maakt het een eenvoudigere oplossing alvoor het plaatsen van knoppen op de geprefereerde plek.

Systeem schakelmateriaal is verkrijgbaar in verscheidene soorten schakelingen. Dientengevolge kun je bijvoorbeeld kiezen voor een enkelpolige schakelknop, die passend is voor droge plaats, ofwel een dubbelpolige schakelaar, geschikter voor minder droge ruimtes.

Inzetbaar voor verschillende etages is de wisselschakelaar. Hiermee kan de verlichting namelijk worden gebruikt vanaf tweetal plekken. Deze schakelaar is evenzo beschikbaar met meer dan 2 schakelpunten en wordt dan een kruisschakelaar genoemd. Wilt gij twee lichten vanaf een plaats gebruiken dan kan dat eveneens. Deze schakelaar heet een serieschakelaar en bestaat uit 2 halve schakelaars.

Voor enkele vertrekken kan het handig zijn de verlichting na een vast gestelde tijd uit te doen gaan. Hiervoor heb jij een trappenhuisautomaat benodigd. Verlangen jij een schakelaar die jou telkens opnieuw in kunt drukken zonder dat hij van toestand veranderd? Een impulsrelais is hiervoor de uitkomst.