CN Flex
Image default
Electronica en Computers

Slim gebruiken maken van QR codes

Hoewel de populariteit van een  QR code printer over het algemeen toch zeer beperkt gebleven is tegenover een basis  Hot foil printer die minder mogelijkheden geeft dan een QR code ,  zijn er toch bedrijven die meer en meer gebruik ervan gaan maken.  Je kan QR codes gebruiken om  mensen informatie te laten verschaffen over het product,  een klantenkaart waar je een QR code op hebt  staan en als ze deze scannen vinden ze alle informatie over jou terug,  speciale aanbiedingen die de klanten alleen krijgt als hij de QR code scant en nog zoveel meer. Er zijn onlangs nieuwe ideeën gekomen waar men QR codes voor kan gebruiken en de methode waar wij het over gaan hebben is ontstaan in Korea. 

Tesco had een virtuele QR code supermarkt geplaatst bij een Koreaanse  metro.  Ze plaatsen lampen tegen de muur en ervoor plakten ze een stuk papier ervoor, net  gelijk een filmposter die je bij de bushalte ziet. Hier zag je dan de verschillende producten die ze aanboden  met een unieke QR code afgebeeld waarna je deze dus moest scannen en dan het aantal kon kiezen en deze bestellen. Wanneer je  alle producten gescand had kon je deze gaan betalen en afhalen in een Tesco winkel.

Tegenwoordig zijn er al meerdere winkels die geen producten meer uit stallen in de winkel zoals Tesco zelf maar ook in Duitsland, Canada en Amerika hebben ze deze trend al overgenomen

Als je erover nadenkt brengt dit tal van voordelen met zich mee:

– Je moet geen  producten in de winkel uitzetten, dus moet je minder producten aankopen waardoor je kosten bespaart en ook minder kans hebt op producten die je moet weg doen omdat ze vervallen zijn.
– Als je geen producten uitzet in de winkel is er ook geen kans meer dat er gestolen word
–  Je hebt minder personeel nodig, ze moeten niet meer voor zorgen dat er genoeg in de winkels staat of dat het er verzorgt uitziet. Dit zorgt dat je natuurlijk ook minder kosten moet uitgeven aan salarissen. 

http://www.kba-metronic.com/nl/