Categoriearchief: Dienstverlening

Cn-flex

De voordelen van een groene wand

Groene wanden zijn de laatste jaren een nieuwe, groeiende trend in technische omgevingen geworden. De integratie van levende natuur in stedelijke omgevingen, niet alleen voor het uiterlijk, maar ook voor het karakter ervan. Het omvat een verscheidenheid van alternatieve kenmerken en functies ten behoeve van de samenleving.

Of het nu binnen of buiten is, staand of aan de muur bevestigd, er is altijd een groene wand die geschikt is voor bijna alle omstandigheden.

 

 

Definitie

Groene muren zijn verticale installaties bestaande uit verschillende soorten planten. Hierdoor bevatten de muren levende planten, die soms over conventionele irrigatiesystemen beschikken.

Slimme groene muren hebben hetzelfde uitzicht als conventionele groene muren. Zij vervullen echter verschillende functies dankzij het gebruik van ecotechnologie. Een slimme muur wordt bestuurd en gecontroleerd door machines, wat de resultaten verbeteren.

Bovendien berusten de visuele en biologische aspecten van groene muren op natuurlijke luchtzuivering en -bevochtiging. Dit is te danken aan de mix van verhoogde luchtcirculatie, een gespecialiseerd groeimedium, en natuurlijk, technologie.

 

Wat zijn de voordelen van groene muren?

Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van groene muren die een gebied verlevendigen. Ten eerste mogen de visuele randen van de levende muur niet worden verwaarloosd. Ze zijn aantrekkelijk en maken indruk bij het inrichten van een stedelijke omgeving. Zo worden alternatieven geboden voor stadslandbouw, tuinieren en binnenhuisarchitectuur.

Een aantal studies hebben aangetoond dat de natuur negatief gedrag vermindert. Zoals agressie en angst. Bovendien is gebleken dat een verwijzing naar de natuur stress en mentale vermoeidheid vermindert. Dit komt door de onbewuste reactie van ons lichaam op het zien en dichtbij de natuur zijn.

Het resultaat van het zuiveren van de lucht met planten wordt verkregen via de wortels van planten. Bovendien is met groene muren aangetoond dat de verbetering van de luchtkwaliteit heeft bijgedragen tot een verbetering van de aandachtsspanne van de mensen en van hun psychologische kenmerken. Dit wordt bereikt doordat de muur, de planten en de ondersteunende technologie zo zijn ontworpen dat zij contrasteren met dit doel.

 

Energie-efficiëntie

Groene verticale wanden zijn energie-efficiënt omdat hun planten de temperatuur van gebouwen verlagen wanneer ze aan de zon worden blootgesteld. Bovendien verminderen ze samen de hoeveelheid warmte die uit het gebouw ontsnapt.

De transpiratie van de planten verlaagt de binnentemperatuur enigszins en dient als energiewaarde-respons. De comfortabele hoeveelheid plantaardig materiaal helpt het geluidsniveau te verminderen.

 

Groene muren intern en extern

Groene gevels aan de buitenkant worden gebruikt om visuele aspecten te bieden en te versterken. Ze zijn zeer doeltreffend op dit gebied: ze verlagen de algemene temperatuur, vangen vers water op of isoleren de woning. Ze worden vooral gebruikt om gebladerte in stadslandschappen te brengen.

Groene muren binnenshuis hebben echter hetzelfde visuele effect, maar hebben vaak veel beperkingen qua omvang. Want zij moeten zich aanpassen aan het gebied waarin zij zich bevinden. Vanwege de genoemde beperkingen is het echter meestal gemakkelijker om te zorgen voor de vegetatie die er deel van uitmaakt.

Cn-flex

Is kortsluiting voor 100% te voorkomen?

Het liefst wil je natuurlijk dat kortsluiting ver bij je uit de buurt blijft en dat het je niet treft. Maar is het eigenlijk wel realistisch dat je nooit getroffen wordt door kortsluiting, helaas niet. Hoeveel onderhoud je ook uitvoert of hoe vaak je alles laat vervangen en vernieuwen helaas is kortsluiting nooit voor 100% te voorkomen. Het is wel zo dat door goed en veel onderhoud je kortsluitingen langer kan uitstellen zodat het minder vaak voorkomt. Maar hoe hou je nou je elektrische installatie goed in de gaten? Hieronder kan je een aantal tips lezen over hoe je kortsluitingen kan uitstellen en hoe kortsluiting nou eigenlijk ontstaat.

Hoe ontstaat kortsluitingen eigenlijk?

Kortsluitingen ontstaan het meest door schade aan draden of apparaten, wanneer er bijvoorbeeld draden kapot zijn dan kunnen deze uit het isolatiemateriaal komen, als ze dan in contact komen met andere draden dan ontstaat er kortsluiting. Ook kan het heel warm worden in apparaten door stof of schade. Er kunnen dan dingen smelten en ook op deze manier kan kortsluiting ontstaan. Ook ontstaan veel kortsluitingen door overbelasting van de groepenkast, er zijn dan teveel apparaten aangesloten op een bepaalde groep waardoor de groepenkast meer stroom moet leveren dan dat het aankan. De groepenkast wordt overbelast en je hebt weer kortsluiting.

Door onderhoud kortsluiting voorkomen

Door veel te stofzuigen en apparaten afstoffen kan je al veel problemen voorkomen omdat de warmte nu goed weg kan omdat het beter ventileert. Hierbij kan je ook controleren of de kabels naar de stopcontacten kapot zijn want hierdoor kan dus ook kortsluiting ontstaan. Door een gespecialiseerde elektricien naar je groepenkast te laten kijken kan je ook al veel problemen voorkomen omdat hij kan kijken naar de groepen en schade, hij is ook gecertificeerd om dit werk te doen.

 

Cn-flex

Kunststof deuren met automatische vergrendelende veiligheidssloten

Kunststof deuren voor veiligheid 

Of je nu een aantal weken op vakantie gaat, een avondje uit eten gaat of de deur achter je dicht trekt omdat je gaat werken, in alle gevallen wil je natuurlijk dat ongewenste gasten buiten blijven. Heb je al eens gedacht aan kunststof deuren met automatische vergrendelende veiligheidssloten. Ideaal, want je weet dat je huis optimaal beveiligd is en dat de deur ook nog eens voor een onwijs lange tijd mee kan gaan. 

Combineer de kunststof deuren met fraaie dorpels van kunststeen of hardsteen 

Je wilt natuurlijk dat jouw voordeur of achterdeur er perfect uitziet. Daarom kun je jouw kunststof deuren vandaag de dag helemaal in stijl afmaken. Kies bijvoorbeeld voor duurzame en sterke dorpels van kunststeen of hardsteen. Naar wat voor soort dorpel gaat jouw voorkeur uit? Omdat iedere woning en iedere stijl weer anders is, kan de specialist je goed adviseren over welke mogelijkheden er zoal zijn voor jouw woning. 

Kies voor maatwerk, geleverd door de specialist 

Heeft jouw deur een afwijkende maat en ontvang je graag een uniek design op maat? In dat geval kun je er ook voor kiezen om een van de kunststof deuren op maat te laten maken. De specialist vertelt je graag alles over het aanboden wat er voor mogelijkheden zijn. Van tijdloos tot aan trendy en van klassiek tot aan modern, het behoort allemaal tot de mogelijkheden op het gebied van het ontwerp van de deur.

Cn-flex

Laat jouw situatie testen

Veiligheid dient voorop te staan bij alle organisaties en dus ook in jouw bedrijf. Omdat het jouw initiatief is kan het lastig zijn om er objectief naar te kijken hoe het bij jou geregeld is. Een BHV scan komt dan goed van pas. Ook als je jouw BHV project gaat uitbreiden, je bedrijf gaat verhuizen of verbouwen, je met een reorganisatie te maken hebt of je gaat beginnen met nieuwe werkprocessen kan het moment daar zijn dat een scan nodig is. Het is natuurlijk het beste om direct een scan te laten uitvoeren voordat je een BHV verplichting hebt.

Waar bestaat een scan uit

Als eerste wordt er een inventarisatie gemaakt. Dit wordt gedaan op basis van wetgeving en opgedane kennis. Zo moet een bedrijfsruimte voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van brandveiligheid, EHBO middelen en meer. Al deze verplichte onderdelen komen aan bod en er wordt in kaart gebracht hoe dit geregeld is. Ook gaat de persoon die de scan uitvoert gericht op zoek naar zaken die eventueel gevaar kunnen opleveren. Na de inventarisatie wordt alles getoetst. Het kan immers zijn dat je bedrijf een goed plan heeft, maar dat dit in theorie helemaal niet werkt.

Daarop volgt een oordeel

Het oordeel bestaat uit probleemsituaties die worden uitgelegd met behulp van foto’s. Naar aanleiding van het vergaarde materiaal en de opgedane kennis van jouw bedrijfssituatie, worden er te nemen stappen vastgesteld, die uitgelegd worden. Het advies is altijd op maat gemaakt, zodat je precies weet hoe je jouw situatie kunt verbeteren. Mocht je niet zeker weten of je het advies goed uitgevoerd hebt, dan kun je na verloop van tijd altijd nog een vervolgscan laten uitvoeren. Het is goed om deze door dezelfde instantie te laten uitvoeren, zodat jouw bedrijf al bekend is en er gericht gewerkt kan worden.

Cn-flex

Behandeling Voor Mentale Ziektes

Mentale ziektes zijn niet iets waar je altijd onder moet lijden. Vandaag de dag, is het stigma geassocieerd met mentale ziektes minder geworden en het wordt veel meer begrepen. Emotionele gezondheid en mentale stoornissen zijn verbonden, omdat wanneer je je mentale en emotionele gezondheid niet verzorgt, je een risico loopt om een mentale ziekte te ontwikkelen. Er is echter behandeling beschikbaar, en het is effectief voor diegenen die lijden onder mentale gezondheidsproblemen. De behandeling is het effectiefst wanneer de symptomen behandeld worden wanneer ze opkomen, voordat ze erger of ernstiger worden. Wanneer de juiste behandelingsoptie voorgeschreven wordt, zullen de meeste patiënten met mentale ziektes volledig herstellen. Er zijn verschillende soorten behandelingen beschikbaar voor mentale ziektes en elk persoon reageert anders op deze behandelingen.

De Beginstadia van Diagnose – De Beste Behandeling Vinden

Aan het begin van de diagnose is het belangrijk om er voor te zorgen dat er een evaluatie van de geestelijke ziekte plaatsvindt. Dit wordt normaal gedaan en gecontroleerd door een gekwalificeerde arts om er voor te zorgen dat de stoornis juist gediagnosticeerd wordt. De meeste artsen schrijven geneesmiddelen voor om de symptomen van de echte geestelijke ziekte te behandelen, en ook de onderliggende oorzaken. Sommige mensen die onder depressie lijden bijvoorbeeld, lijden ook onder een slaapgebrek en een onvermogen om te concentreren. Dan worden er geneesmiddelen voorgeschreven die depressie behandelen, maar die ook slaap en concentratie mogelijk maken. Behandeling is het identificeren van de symptomen en hun optreden te beperken. Antidepressiva zijn de meest algemene soort geneesmiddelen die beschikbaar zijn voor mensen die de diagnose hebben van een mentale ziekte, en de meeste mensen reageren al op de eerste behandeling. Soms worden er echter ook geneesmiddelen voorgeschreven om de gemoedstoestand te stabiliseren, en het wordt ook als een effectieve behandeling gezien.

Geneesmiddel is niet de enige behandelingsoptie voor mensen die lijden onder mentale ziektes. Psychiaters en therapie spelen een cruciale rol in het herstel van patiënten met mentale ziektes. De meeste patiënten met mentale ziektes hebben een psychiater nodig. Daarom is het belangrijk om regelmatig contact te hebben met een psychiater wanneer je onder een mentale ziekte lijdt. Ze kunnen niet alleen je symptomen juist diagnosticeren en geneesmiddelen voorschrijven, maar ze kunnen ook je vooruitgang controleren. Mentale ziektes zijn veranderlijke ziektes die over de tijd kunnen veranderen en zelfs kunnen verergeren wanneer de patiënt geneesmiddelen neemt. Als de patiënt daarom in constante contact is met hun psychiater, zullen alle tekenen vroegtijdig op gemerkt worden voordat er zich andere problemen kunnen voordoen. Het is belangrijk voor mensen die lijden onder mentale ziektes om te weten dat hun psychiater de beste persoon is om een geschikte behandeling aan te raden.

De Psycholoog – Advies psychologen in Gouda

https://www.depsycholoog.nl/gouda/
Cn-flex

Wie helpt u bij een scheiding in Culemborg?

Het is natuurlijk niet het meest fijne scenario, een scheiding in Culemborg, maar als het dan toch zo ver loopt dan is het wel fijn als er iemand is die dit proces begeleid. Er ontstaan namelijk vrijwel altijd conflicten bij een scheiding als het gaat om de regeling omtrent de kinderen of het huisdier. Wat gaat er gebeuren met het huis en het inkomen, hoeveel moet er betaald worden aan wie en noem het maar op. Voor al dit soort vraagstukken kunt u terecht bij De Mare Mediation & Advocatuur. Er zal een mediator te hulp schieten die in de bemiddelaarsrol zal gaan handelen om ervoor te zorgen dat iedereen tevreden is met de regelingen die getroffen worden. Klik hier voor scheiding in Culemborg.

 

Hoe wordt een scheiding in Culemborg opgepakt?

Door De Mare Mediation & Advocatuur wordt op een bepaaalde manier te werk gegaan bij een scheiding in Culemborg. Hetgeen wat het meest belangrijk is en waar veel mediators nog weleens de fout in gaan is het innemen van een honderd procent onafhankelijke positie en hierbij vanuit een objectieve zienswijze tegen bepaalde situaties aankijken. Bij De Mare Mediation & Advocatuur is dit iets waar heel goed aandacht aan besteed wordt tijdens het proces van mediation bij een scheiding in Culemborg, maar natuurlijk ook in iedere andere plek in Nederland. Hiernaast wordt er bij De Mare Mediation & Advocatuur op de juiste manier naar een oplossing toegewerkt, op een snelheid waarmee niets over het hoofd gezien wordt, maar toch met een korte doorlooptijd.

 

Indien u meer wilt weten…

Als u graag meer informatie wilt hebben over De Mare Mediation & Advocatuur en hoe zij een scheiding in Culemborg aanpakken dan kunt u ten eerste de website raadplegen. Hier zal u veel informatie en foto’s vinden over hetgeen wat relevant is als je ervoor kiest om een scheiding in Culemborg door hen te laten behandelen. U kunt er ook voor kiezen om een afspraak te maken voor een intakegesprek, ieder proces van mediation zal hiermee starten, zo krijgt u vooraf een goed beeld van wat u te wachten staat.

 

Cn-flex

Duurzaam is ‘in’, ook in de bouw

Duurzaam lijkt wel het nieuwste en meest gebruikte woord in de Nederlandse taal. Overal duikt dit op het eerste gezicht, eenvoudige woordje op. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan duurzaam. Duurzaam bouwen, duurzaam koken, duurzame kleding, duurzaam wonen, duurzaam consumeren, duurzame lifestyle, duurzame landbouw, duurzaam verbouwen en zo kan ik nog een tijdje door gaan. Lees meer artikelen over bouw, dienstverlening en wonen.

Wat is duurzaam nu precies?

In een tijdsbestek bezien betekent ‘duurzaam’ voor langere tijd, een product dat lang meegaat. Qua proces betekent ‘duurzaam’ dat iets permanent kan worden toegepast zonder de aarde uit te putten, voor de huidige generatie en toekomstige generaties.

Duurzaam zijn in de bouw, hoe doe je dat?

Bij de bouw of de verbouw wordt er bij duurzaam bouwen altijd rekening gehouden met de effecten op het milieu en wordt er gebouwd met respect voor mens en milieu. Dat rekening houden met het milieu begint al bij het ontwerp van een gebouw. Maar duurzaam bouwen houdt ook rekening met het milieu bij het verbouwen, renoveren en slopen van gebouwen. Zodra er in het gebouw geleefd, gewoond of gewerkt kan worden is het bij duurzaam bouwen ook van belang dat er duurzaam geleefd, gewoond of gewerkt kan worden. Dat houdt in dat het gebouw zowel verwarmd als gekoeld wordt voor een aangenaam leef-, woon-, werkklimaat. Het verbruik van en de uitstoot van energie en CO2 moet bij duurzaam bouwen ook meegerekend worden. Kortom, de hele levenscyclus van een gebouw is van belang bij duurzaam bouwen.

Hergebruik in de bouw is duurzaam

Zoveel manieren om duurzamer te bouwen, één daarvan is hergebruiken. Wat ooit afgedankt en / of afval was, kan nu hergebruikt of gerecycled worden. Om hergebruik in de bouw weer vanzelfsprekend te maken, moeten echter eerst vastgeroeste gewoontes overwonnen worden en de bestaande wetgeving herschreven. Een moeizaam en langdurig proces, maar in de afgelopen tien jaar is er al zichtbaar resultaat door de inspanningen van vele betrokkenen.

Duurzaam bouwen kan al in je eigen huis en tuin

Je kunt er zelf ook mee aan de slag. Bouw een muurtje in je tuin van die afgedankte stoeptegels, halveer ze en ontdek de pracht die er dan ontstaat. Het kost net wat meer moeite dan naar de winkel rennen voor de aanschaf van nieuwe materialen. Maar je zult zien dat je wanneer je eenmaal de smaak van het hergebruiken te pakken hebt, overal materiaal in ziet om te gebruiken bij het (ver)bouwen van je eigen huis of tuin. Zin in nieuwe meubels? Ga eens een dagje ‘kringloopwinkelen’. Je zult versteld staan van de mooie spullen die anderen afdanken en jij met wat liefde en energie weer een nieuw leven kunt geven.

Cn-flex

Verkoopwagens van InnovaN

Heeft u een bedrijf en heeft u verkoopwagens nodig? Zoekt niet verder! Bij InnovaN trailers bv kunt u verkoopwagens op maat aanschaffen en standaardmodellen van verkoopwagens. Wij zijn te vinden in Ede en hebben aandacht voor u en uw wensen!

Maatwerk verkoopwagens

Wij begrijpen dat verkoopwagens op maat laten ontwerpen en bouwen niet een dagelijkse bezigheid is voor u. Verkoopwagens gaan (als het goed is) ontzettend lang mee, dus u kunt al jaren verder zijn als u uw oude verkoopwagens wilt gaan vervangen door nieuwe verkoopwagens. Voor bedrijfseigenaren die voor de eerste keer verkoopwagens op maat willen laten bouwen en bedrijfseigenaren die hun oude verkoopwagens willen laten vervangen zijn wij er om te begeleiden en adviseren. Ons doel in verkoopwagens op maat bouwen is het realiseren van al uw wensen als we met u om de tafel zitten. Wij weten wat realistisch en haalbaar is door onze ervaring met verkoopwagens bouwen, met deze kennis helpen we u uw wensen in vervulling te brengen. Onze medewerkers zorgen voor een gedetailleerde 3D ontwerp van uw verkoopwagen waardoor u een indruk kunt krijgen van het uiteindelijke product. Aan de hand van dit ontwerp worden de laatste dingen afgestemd met u voor het begin van de productie. Vervolgens wordt uw wagen met oog voor detail en de meest hoogwaardig kwalitatieve materialen gebouwd door ons productieteam. U kunt tijdens het productieproces komen kijken hoe de bouw vordert! Uiteindelijk wordt er feestelijk afgesloten met een feestelijke oplevering van uw unieke verkoopwagen.

Standaardmodellen voor verkoopwagens

Mocht u geen behoefte hebben aan een unieke verkoopwagen voor uw bedrijf, dan kunt u ook bij ons terecht voor een aantal standaardmodellen voor verkoopwagens. Wij hebben de InnovaN Basic verkoopwagen compleet met binnenverlichting en een zeilenpakket die compact tijdens transport is. Ook is de InnovaN Hefdakwagen een populaire keuze, dit model verkoopwagen zie je vaak op markten als loempiakraam en is uitgerust met een trekhaak. Als laatste hebben we ook de InnovaN Markttopper met glazen vitrine en volledig gegalvaniseerde chassis. De voordelen van standaardverkoopwagens zijn de kortere levertijd, de kwalitatief hoogwaardige afwerking en de gunstige prijzen.

Weet u al welke verkoopwagen u wilt voor uw zaak? Neem contact met ons op!

Cn-flex

Mijn ervaring met een behandeling van Oefentherapie Mensendieck Amstelveen!

De afgelopen periode kreeg ik steeds frequenter commentaar over mijn houding, ik liep met een te kromme rug, daarom nam ik contact op met Oefentherapie Mensendieck Amstelveen. Dit is een organisatie die behandelingen aan huis, op locatie of in de praktijk geeft met als doel mensen een gezond beweeggedrag aan te leren. Dit klonk voor mij als muziek in de oren, naast mijn drukke leven op werk en alles ernaast is het voor mij lastig om ook nog eens wekelijks op en neer naar Amstelveen te rijden. Freedom in Motion op en een voor een week later stond de afspraak al gepland, dit alles verliep snel en eenvoudig.

Oefentherapie Mensendieck Amstelveen bij mij thuis!

Een week na het telefoongesprek stond een specialist in houding en beweging van Oefentherapie Mensendieck Amstelveen al bij mij op de stoep. Nadat we elkaar kort aan elkaar hadden voorgesteld legde ik haar mijn probleem uit, op een vriendelijke manier werd er naar mij geluisterd en empatisch doorgevraagd om het probleem helder te krijgen, het was een erg prettig gesprek. Al vrij snel hierna verschoven we een aantal meubels om plaats te creëren voor de behandeling, een yogamatje was het enige wat nodig was om van start te kunnen.

Wat is nu het resultaat van deze behandeling?

Hetgeen wat voor mij, en voor de meesten, het belangrijkste is aan een behandeling van een probleem is het effect ervan, niet hoe vriendelijk de werknemer was of hoeveel tijd het gekost heeft. Na mijn eerste therapie kreeg ik al enig huiswerk, thuis moest ik aan de slag met een aantal oefeningen om de spanning uit mijn lijf te halen, dat is wat mij verteld is, stress en spanning was te voelen in mijn lichaam. Dagelijks was ik hiermee bezig en ik merkte iedere week een aanzienlijk verschil, dus ook zonder behandeling. Het voordeel hiervan is dat ik geen langdurig proces in heb hoeven gaan om het probleem te verhelpen, maar zelf aan de slag kon zonder veel geld uit te geven. Dus is er iets in uw lichaam wat u dwarszit? Neem contact op met Oefentherapie Mensendieck Amstelveen en doe er wat aan!

Cn-flex

Hoe vind je een betrouwbare slotenmaker?

Recent nog besteedde het televisieprogramma Rambam een uitzending aan louche slotenmakers. Slotenmakers die het veelvoudige rekenen van normale tarieven. In het internetoerwoud dat wij vandaag de dag hebben, is het soms lastig om de goede slotenmaker van de slechte te onderscheiden. In dit bericht een aantal tips om dat te doen.

1) Neem de tijd om al ver van te voren een lokale slotenmaker te vinden.

Oplichting door slotenmakers vindt namelijk vooral plaats wanneer je in een noodsituatie zit. Als je al ver van te voren kijkt welke slotenmaker bij jou in de buurt zit dan weet je al gelijk wie je moet bellen. Het is belangrijk om te kijken of de slotenmaker echt lokaal is. Veel callcenters wekken met een netnummer dat ze in die regio zitten maar dat is vaak helemaal niet het geval. Zoek het adres op waar ze gevestigd zijn. Kijk of er ook een KvK-nummer bij zit. Met Google streetview kan je vervolgens kijken of ze ook echt op die plek gevestigd zitten.

Sommige slotenmakers laten zich bijvoorbeeld registreren op plekken waar men ook opslagruimte kan huren. Dit doen ze om vervolgens bij Google Places te laten zien dat ze ook echt daar gevestigd zijn.

2) Vraag van te voren wat het gaat kosten

Toegegeven, ook wij van slotenmaker Rotterdam weten vaak niet exact wat het gaat kosten. Maar we kunnen wel erg goed inschatten wat het gaat kosten. Wij zullen in ieder geval nooit honderden euro’s vragen voor zoiets simpels als een deuropening. Een normale deuropening kost meestal rond de 60 a 70 euro. Hoewel dit ook erg afhankelijk is van het tijdstip. In het holst van de nacht liggen de prijzen natuurlijk wat hoger.

https://www.slotenmaker.nu/