CN Flex
Image default
Bedrijven

In welke markten is een ingenieursbureau actief

Een ingenieursbureau is er voor ons voor de mobiliteit en bereikbaarheid. Zij zorgen ervoor dat ons land goede wegen, waterwegen en infrastructuur heeft. Een ingenieursbureau houd zich bezig met civiele techniek. Civiele techniek is de techniek rondom het bouwen van nieuwe wegen, het herstellen van nieuwe wegen, het bouwen van kades, bruggen, sluizen enzovoort. Het is een belangrijk vak want zonder hen zouden we het heel moeilijk krijgen om ons makkelijk te kunnen bewegen binnen ons land maar ook naar het buitenland. Ingenieursbureaus werken samen met de overheid die hen aan kan sturen of opdracht kan geven om nieuwe wegen aan te leggen of bepaalde bruggen te renoveren of te plaatsen. Dit kan van constructie ontwerp tot volledig in elkaar gezet ontwerp gaan. Ook kunnen zij adviseren in berekeningen en tekeningen. Een ingenieursbureau houdt zich bezig in verschillende markten, maar welke zijn dat precies? Dat lees je hieronder verder. 

Waar houd een ingenieursbureau zich mee bezig?

  • Waterbouw: Een ingenieursbureau houdt zich bezig met alles wat er met de waterbouw te maken heeft. Zij zorgen ervoor dat de leidingen in de grond aangelegd worden en op de juiste manier geïnstalleerd worden. Zij zorgen ervoor dat kades gerenoveerd worden wanneer dit nodig is of zorgen ervoor dat er een hele nieuwe kade aangelegd wordt, dit gaat in overleg met de gemeente van die plaats en samen wordt er een ontwerp of 3D tekening gemaakt. Zij zorgen ervoor dat bruggen aangelegd worden of gerepareerd worden wanneer dit nodig is. 

  • Bouw: Zij zorgen voor het berekenen en ontwerpen van de constructies van een gebouw, podium etc. Ook maken zij daarbij een 3D tekening en adviseren zij in berekeningen en kosten van materialen of welke materialen hierbij belangrijk zijn.

  • Wegenbouw: Zij zorgen ervoor dat ze samen met de overheid kijken waar er nieuwe wegen aangelegd moeten worden of welke weg er gerenoveerd moet worden of wanneer er een brug gebouwd moet worden. Ook hier worden ontwerpen gemaakt.