CN Flex
Image default
Auto

Hoe of wat moet u te weten bij het importeren van een voertuig

Bent u opzoek naar een nieuwe gebruikte voertuig? In Duitsland vindt u dezelfde soort car voor een veel lagere prijs. Velen gaan voor invoeren uit Duitsland &Belgie, waar veel oude auto’s te koop staan. Hoeveel kosten scheelt het exact? Hoeveel centen komen er verder bij? En hoe gaat een voertuig importeren in zijn werk? Dat gaan we uitleggen.

Auto importeren vanuit Germany?

  • 28% voordeliger uit
  • Vaak prachtige occasions.
  • Doorgaans uitgebreide modellen.
  • Advies bij de keuze van een voertuig.
  • Nul problemen over het papierwerk.
  • Uw wagen in twee weken in huis.

Waarom zou u een auto importeren?

Heel wat personen kiezen voor importeren omdat ze graag een prachtige auto besturen. Maar in feite is een wagen importeren de inspanning waard voor ieder die centen wil bezuinigen. Kijk onder andere eens rond op een Duitse website voor occasions. Wat men aanbied is daar veel breder en u komt veel soeps tegen: jonge occasions, voordelige stand op kilometerteller en chique uitvoeringen.

Why is het goedkoper?

Alle prijzen voor occasions liggen in Duitsland meestal aanzienlijk lager. Het ligt met name aan de BPM, de belasting van 4-wiel voertuigen en motorrijwielen. In de meeste landen bestaat deze vorm van belasting niet. Voertuigen zijn daardoor een deel cheaper. Om gelijke reden is het verschil in prijs tussen een wat goedkopere versie en een pracht versie minder groot. Dat maakt een auto importeren interessant.

Importeren vanuit Duitsland

Een rijvoertuig importeren vanuit Duitsland is het meest in trek. Zo’n 80% van alle geimporteerde auto komt uit Duitsland. Dat is niet voor niets: in Duitsland ziet u een belangrijk aanbod van gewilde merken als Audi en Hyuandai Veelal gaat het om uitgebreide modellen, voorzien van talloze opties. Mensen uit Duitsland staan bekend om hun vriendelijkheid, alsmede als het op onderhoud aankomt. Na invoeren uit Duitsland, is ons onderbuurland (dichtbij) en Italie (snelle wagen) populair. Daarnaast zijn er de fans van mooie USA voertuigen.

Kosten voor invoeren

De BPM is veruit de grootste kostenpost bij het importeren van een auto naar Nederland. Bovendien zijn er de kosten voor verscheping, verzekeringen, registratie en kentekens. Invoeren uit DE kunt u over deze achterste uitgaven calculeren op een (geld)som tussen de 350 EU & 850 EU.

BPM berekenen

Voor gebruikte wagens zijn er veel opties om de importbelasting te berekenen. Bij het importeren van uw wagen moet u de BPM berekening vertonen, inclusief de onderbouwing. U kunt dus zelf de uitrekenmethode kiezen!. Welke van de verschillende calculaties levert de voordeligste importbelasting op? Er zijn verschillende factoren.

Let op met de BPM

Belasting heeft een favoriete berekening en en verzwijgt dit!

Online calculators berekenen alleen maar 2 mogelijkheden door!

Als berekening niet klopt moet het RDW traject volledig overnieuw!

Meer over bpm berekenen?

http://www.importautos.nl/auto-importeren/