Ouderen kunnen langer thuis wonen dankzij personenalarmering

Zolang als mogelijk is op verantwoorde manier thuis blijven wonen, dat is mogelijk door middel van personenalarmering. Dit is een wens die vele ouderen hebben en die eenvoudig kan worden gefaciliteerd door middel van de juiste voorzorgsmaatregelen. Daarvoor dient personenalarmering, zoals een valalarm. Er wordt dan een alarm geïnstalleerd in huis. De oudere krijgt een alarm om zijn of haar hals of pols. Dit alarm kan via het alarmapparaat in huis meteen verbinding maken met een zorgcentrale. Daar zitten zorgverleners klaar die de situatie snel kunnen inschatten. Ze beoordelen of het voldoende is om een mantelzorger te waarschuwen of dat het verstandiger is de huldiensten in te schakelen. Op deze manier zorgt een valalarm of andere personenalarmering ervoor dat u langer veilig en zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

Valalarm voorkomt ernstig letsel na valpartijen

Wanneer oudere mensen vallen, heeft dit vaak ergere gevolgen dan wanneer een jonger persoon een valpartij maakt. Oudere mensen zijn immers een stuk fragieler dan jongere mensen. Ouderen zullen sneller iets breken of ernstige verwondingen overhouden aan een val. Om het letsel zoveel mogelijk te beperken, kan een valalarm voorsenioren de oplossing zijn. Deze manier van personenalarmering wordt steeds vaker toegepast. Er wordt een apparaat aangesloten in uw huis dat een verbinding mogelijk maakt met de zorgcentrale. U draagt de alarmknop om uw hals of pols. Zodra u valt, kunt u deze knop indrukken en dan wordt er meteen contact opgenomen met de zorgcentrale. De hulpverleners daar zullen u meteen helpen. Personenalarmering, zoals een valalarm, vergroot uw gevoel van zelfstandigheid en veiligheid.

Mobiele personenalarmering voor een veilig gevoel 24 uur per dag en 7 dagen per week

Een persoonsalarm voor thuis, u heeft er vast al wel eens een keer van gehoord. Hierbij kan er een apparaat worden geïnstalleerd in uw huis, maar het is ook mogelijk om een alarm om uw hals of pols te dragen. Daarmee kunt u contact maken met een zorgcentrale. Deze alarmen, waaronder een valalarm, helpen u echter niet als u buitenshuis bent. U wilt natuurlijk ook een veilig gevoel hebben als u even een wandeling gaat maken, een vriend of vriendin bezoekt of als u boodschappen gaat doen. De oplossing is mobiele personenalarmering. Door middel van een mobiel alarmzendertje kunt u overal en altijd alarm slaan. Er wordt meteen contact gemaakt met uw partner, familie, vrienden of de zorgcentrale.