CN Flex
Image default
Aanbiedingen

Studentenkorting in Nederland

In Nederland is studentenkorting een breed begrip waar veel bedrijven aan meedoen. Niet gek ook dat veel studenten eerst zoeken naar bedrijven die ze het een stukje betaalbaarder maakt om langs te gaan. In veel branches is het heel normaal om korting te geven aan studenten, zo zie je bij veel wellnesscentra, horeca gelegenheden of dagjes uit dat studenten een kleine of grotere korting krijgen. De gedachtegang hierachter is zeer simpel, wanneer studenten nu voordelig met een bepaald bedrijf kennis maken dan zullen ze later dit bedrijf bezoeken voor de normale prijs wanneer ze student af zijn.

Plekken waar het heel normaal is om studentenkorting te krijgen zijn musea, horeca gelegenheden en dagjes uit. Ga je uit eten, bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht dan is het verstandig om eens te zoeken naar een leuke aanbieding. De kortingen die men aan studenten biedt verschillen ook enorm per branche, zo zijn veel musea zeer voordelig tot zelfs gratis en zal men op eten minder korting kunnen geven door de kostprijs van het eten zelf. Ook verschilt het per stad of er voldoende kortingen zijn, zoek je bijvoorbeeld op onbeperkt sushi rotterdam, dan zal je verschillende acties te zien krijgen, dit zal in kleinere steden veel minder zijn.

Studentenkorting worden ook aangeboden op speciale websites die volledig gericht zijn op studenten. Deze studentenplatformen zoeken voor hun doelgroep de beste deals uit die gericht zijn op studenten. Deze deals zijn ook weer heel verschillend zoals voordelig een meter bier, een high wine voor weinig of een middagje karten met een groep vrienden. Deze kortingen worden vaak maar tijdelijk aangeboden op deze websites en zijn voornamelijk bedoeld om de zaak op te vullen op rustige momenten. Een groot voordeel voor de ondernemer dus en een groot voordeel van de student die er van profiteert.

Studentenkorting niets nieuws en het zal ook niet zomaar verdwijnen. Met de invoering van het leenstelsel hebben studenten het al zwaar genoeg en kunnen elke cent die ze besparen goed gebruiken. Of je bedrijf nou groot is (apple) of heel klein, bijna ieder bedrijf trekt graag nieuwe klanten aan, voornamelijk studenten die later hopelijk veel geld gaan verdienen.

http://www.amigoamigo.nl